.

Vaţa de Jos: Staţiunea se îndreaptă spre relansare

Vestea începutului de an în turismul din judeţul Hunedoara este, cu siguranţă, vânzarea staţiunii Vaţa de Jos către un investitor privat. Mai precis, către o companie românească ce şi-a propus reaşezarea staţiunii acolo unde merită datorită apelor sale cu puteri vindecătoare.Lucrurile au început deja să se mişte în staţiune, chiar a doua zi după finalizarea procedurii de achiziţie noul investitor arătându-şi bunele intenţii, spune primarul comunei Vaţa de Jos, Liviu Linţă.

„Ne bucură faptul că staţiunea Vaţa de Jos se va relansa pe linia turismului de calitate. Ne aşteptăm la o dezvoltare a economiei locale şi la crearea de noi locuri de muncă. Dacă staţiunea funcţionează, atunci şi economia locală funcţionează. Mă refer la diversele servicii adiacente, magazine alimentare, baruri, la faptul că cetăţenii comunei îşi vor putea valorifica produsele. Vom acorda tot sprijinul legal noilor proprietari pentru ca lucrurile să se deruleze pe un făgaş normal”, a spus edilul local.

Potrivit acestuia, în perioada în care staţiunea Vaţa de Jos funcţiona la capacitate, în acdrul acesteia îşi desfăşurau activitatea circa 120 de oameni din comună, în diferite servicii.

Chiar şi acum, noii investitori au angajat deja oameni care lucrează la curăţenie şi igienizare, la spaţii verzi sau în serviciile de pază ale staţiunii.

Staţiunea Vaţa de Jos se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare, din care 4,5 ha sunt concesionate de la Primărie.

Vaţa de Jos este staţiune balneoclimaterică de interes local, cu izvoare minerale, ape termale şi ape sulfuroase. Staţiunea este situată la 233 m altitudine, la hotarul de vest al Munţilor Apuseni, în Depresiunea Zarandului, valea Crişului Alb. Staţiunea este înconjurată de păduri şi adăpostită de vânturi şi îşi întemeiază renumele pe valoarea deosebita a apelor sale termale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate