.

Tir cu arcul: Medalie de argint pentru România la Campionatele Europene

Echipa feminină de barebow (arc gol) a României, în componenţă cu Elena Topliceanu, Cristina Bacin şi Loredana Mogoş, a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene indoor de tir cu arcul pentru seniori şi tineret, disputate Varazdin (Croaţia), între 19 şi 24 februarie, informează Federaţia Română de Tir cu Arcul.
Reprezentantele noastre (legitimate la SCM Deva) au învins în semifinale la tie-break echipa Serbiei cu scorul final de 5-4 iar în finală au fost învinse de Italia cu 6-0. În finala mică, Serbia a întrecut Islanda cu 5-1.
În competiţia masculină Under-21, echipa României, compusă din Nectarios Condurache, Tamaş Moreh şi Marco Tănăsescu (și ei legi­timați la SCM Deva). a ocupat locul cinci în proba de arc olimpic. România a ajuns până în sferturile de finală, înainte de a fi învinsă de Ucraina, care s-a clasat în final pe locul doi, în urma Israelului.
În proba de arc compound, tot la Under-21, echipa României (Rareş Alexandrescu, Mirel Judea-ambii legitimați la SCM Deva şi Sergiu Pallag) s-a clasat pe locul patru, după ce a întrecut în sferturi Islanda (223-220) şi a pierdut apoi în semifinale în faţa Italiei (227-235), care a câştigat şi titlul european. În meci pentru medalia de bronz, Ucraina a învins România cu 234-226.
România a participat cu nouă sportivi la Campio­natele Europene de tir cu arcul indoor de la Varazdin (Croaţia), pentru seniori şi tineret, prima competiţie oficială internaţională din acest an.
În urmă cu doi ani, echipa de arc compound Under-21, formată din Rareş Alexandrescu, Mirel Judea şi Teodor Vlad, câştiga medalia de argint. Ediţia din 2023, prevăzută în Turcia, a fost anu­lată din cauza cutremurelor care au afectat această ţară.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate