.

Sântămăria Orlea: Investiţiile publice, în avantajul cetăţenilor

Dacă ar fi să discutăm şi să detaliem toate proiectele realizate în comuna Sântămăria Orlea nu ne-ar ajunge câteva pagini de ziar. Sunt foarte multe şi gândite în aşa feş încât să asigure un echilibru în plan local între nevoile reale ale cetăţenilor şi cerinţele unei administraţii moderne.
Sediul nou al primăriei, reabilitarea şcolii gimnaziale din Sântămăria Orlea, construirea unei grădiniţe cu program prelungit sunt doar câteva dintre proiectele majore ale ultimilor ani. La acestea se adaugă construirea unui complex sportiv, o sală de sport cum multe oraşe nu au, un bloc ANL. „Sunt construcţii noi, de când am fost ales primar în această comună. Iar la investiţiile menţionate se pot adăuga proiectele de infra­structură rutieră, de apă şi canalizare, reabilitarea cămi­nelor cultu­rale în toate satele comunei. Începem acum lu­crările la reţeaua de gaze, în cadrul unui proiect cu finan­ţare europeană. Utilajele necesare şi ţevile pentru reţea au venit. Suntem pregătiţi să-i dăm drumul pentru că 1.200 de oameni, din toată comuna, aşteaptă acest proiect”, spune Dumitru Oprean, primarul comunei Sântămăria Orlea.
Este cert că nivelul de trai şi atractivitatea comunei au crescut atât pentru localnici, dar şi pentru alţi vizitatori. Tinerii sunt interesaţi de această aşezare, iar, ca o consecinţă firească, adminis­traţia locală s-a gândit să le ofere acestora şansa de a-şi creşte copiii în siguranţă şi educaţi. Din acest motiv, la Sântămâria Orlea au început lucrările la o creşă pentru copii.
Nu în ultimul rând, în comună va începe extinderea reţelelor de apă potabilă în toate satele, într-un proiect complex ce este derulat de ApaProd şi Consiliul Judeţean Hunedoara.
Pe aceeaşi linie de colaborare cu CJ Hunedoara se înscrie şi reabilitarea Castelului Nopcea de la Săcel, con­struc­ţia urmând să fie inaugurată în vara acestui an.

Comandat de Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Hunedoara, cod mandatar financiar coordonator 21240002, executat de ACCENT MEDIA SRL

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate