.

Guvernul PSD nu rămâne indiferent în fața comportamentelor de piață abuzive

România se poate mândri cu diversitatea și calitatea produselor fabricate în țară și poate concura cu succes pe piața internațională, dar s-a semnalat faptul că retailer-ii pun produsele românești pe raft la prețuri umflate, alături de produse străine ieftine, dar de proastă calitate.

Este clar că este un comportament neloial și abuziv care trebuie să înceteze. Cu prețul corect, produsele românești ar fi fost cele mai vândute, mai ales că sunt de o calitate mai bună și costurile de transport sunt mult mai mici.

La Ministerul Agriculturii se lucrează la un proiect legislativ care prevede ca pe lanțul comercial să fie limitat adaosul comercial practicat de comercianți la produsele fabricate în România, astfel încât umflarea artificială a prețurilor la produsele românești, în favoarea celor din import să nu mai fie posibilă. Totodată, retailer-ii nu vor putea scoate din lista de produse alimentele românești. Dacă vor face astfel de gesturi, atunci vor fi sancționați aspru, cu amenzi mari raportate la cifra lor de afaceri.

Guvernul PSD dă astfel un semnal că nu acceptă presiuni comerciale duse împotriva produselor românești.

Printre prioritățile PSD rămâne sprijinirea economiei naționale, a produselor fabricate în România și a producătorilor autohtoni. În consecință, campania „Cumpără românește!” este un mijloc de conștientizare că fiecare dintre noi putem cumpăra produse românești, încurajează solidaritatea națională și promovează sustenabilitatea economică prin sprijinirea producției locale.

Produsele românești se găsesc în orice sat și comună a țării unde există producători locali, unii deja cunoscuți la nivel național, alții încă anonimi, dar a căror marfă poate surprinde prin gustul deosebit, prin atenția la detalii, prin grija față de respectarea unei rețete preluate de multe generații. De asemenea, producătorii locali pot fi găsiți cu ușurință la târgurile regulate care au loc atât în marile orașe ale țării, cât și în zonele rurale.

Împreună putem determina o schimbare de substanță a economiei noastre și readuce un raport de egalitate între export și import. Achiziționând produse românești, susținem industria locală și contribuim la dezvoltarea economică a țării.

 

Ilie Toma,

deputat PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate