.

Laurenţiu Nistor: „Infrastructura rutieră modernă este esenţială pentru dezvoltarea comunităţilor”

În mandatul 2020-2024, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor și echipa sa, au derulat și finalizat două investiții în infrastructura rutieră, finanțate din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Este vorba despre proiecte de anvergură, menite să asi­gu­re fluidizarea traficului rutier, preluarea în bune condiții a numărului tot mai mare de autovehicule, siguranță și confort sporit tuturor celor care tranzitează aceste drumuri. De asemenea, tot la capitolul infrastructură, Lau­rențiu Nistor, care candidează din partea PSD pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a inițiat alte două proiecte cu finanțare nerambursabilă me­nite să dezvolte comunități cu un potențial turistic uriaș.

Modernizarea drumului Hunedoara – Călan, model de bune practici la nivelul Regiunii Vest
Proiectul de modernizare a drumului județean 687, pe tronsonul Hunedoara – Călan, a fost considerat la vremea respectivă o reușită majoră a echipei condusă de Laurențiu Nistor, utilitatea investiției și calitatea lucrărilor fiind pe deplin apreciate de condu­cerea ADR Vest. Proiectul inițiat încă de pe vremea fostei conduceri PSD a Consiliului Județean Hunedoara, a vizat modernizarea a 9,7 km de drum. Proiectul a prevăzut extinderea părții carosabile inclusiv cu două benzi pe urcare, drenuri, rigole și șanțuri pentru scurgerea apelor, realizarea a șase podețe dalate, amenajarea unor parcări și a intrărilor pe drumurile la­terale, parapete de siguranță, ziduri de sprijin și turnarea de covor asfaltic nou. De asemenea, au avut loc lucrări de reabilitare a pasajului peste calea ferată Simeria – Pe­troșani. Costul investiției din fonduri europene s-a ridicat la 29,6 milioane de lei, iar recepția finală a lucrărilor a avut loc în noiembrie 2021.
„Acest sector de drum asigură legătura rapidă între două orașe: Hunedoara și Călan, spre DN 66 și spre autostrada A1. Investițiile noastre nu se opresc aici, pentru că din fonduri guvernamentale, vom moderniza drumul ju­dețean Hunedoara – Silvașu de Jos – Hațeg, astfel încât ruta să devină cu adevărat o alternativă la DN 66, un drum național din ce în ce mai aglomerat” – Laurențiu Nistor, președinte în exercițiu și candidat la un nou mandat de președinte al Consiliului Ju­dețean Hunedoara.

Drumurile județene de pe Valea Mureșului, complet modernizate
„Culoarul Trafic Mureș Nord este cel mai mare pro­iect de infrastructură rutieră din Regiunea Vest. Circa 70 de kilometri de drum au fost modernizați, iar fondurile alocate prin Programul Opera­țional Regional 2014-2020 s-au ridicat la 161,7 milioane de lei. Astăzi, în vecinătatea râului Mureș, de la granița cu județul Alba și până la Ilia, avem o rețea de drumuri județene moderni­zată la standarde înalte” – Laurențiu Nistor, președinte în exercițiu și candidat la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.
Modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord a însemnat un efort concertat de proiec­tare și execuție, pentru ca drumurile județene cu­prinse în proiect să devină o alternativă sigură și rapidă la drumul național (DN 7) și Autostrada A1. Partea carosabilă a fost extinsă, au fost reabilitate poduri și podețe, rigole și șanțuri pentru drenarea apei, au fost construite poduri noi și ziduri de sprijin, acolo unde a fost nevoie, au fost amplasate semne de circulație și amenajate trecerile de pietoni necesare.
S-a lucrat pe trei loturi distincte, dată fiind amploarea realizărilor tehnice prevăzute în proiect. Lotul 1 a cuprins modernizarea a 25 de km din DJ 706A, pe tronsonul Ilia – Bejan și pe tronsonul Șoimuș – Bârsău. Pe Lotul 2 au fost modernizați 34 de km de drum pe DJ 107A, de la limita cu județul Alba până la Bârsău (intersecție cu DJ 761) și construite două poduri noi la Bârsău și Banpotoc. Pe Lotul 3, lucrările s-au încheiat mai devreme cu câteva luni decât data prevăzută în contract. Au fost modernizați 11 km din DJ 705, pe tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H și a DJ 705H, pe tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu), au fost reabilitate două poduri, dintre care unul chiar aproape de centrul orașului Geoagiu, și a fost realizat zidul de sprijin în zona de acces spre stațiunea Geoagiu-Băi.

Comandat de Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Hunedoara, cod mandatar financiar coordonator 21240002, executat de ACCENT MEDIA SRL

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate