.

Sălaşu de Sus: Şcoala, reţeaua de gaz şi infrastructura de drumuri, pe agenda primăriei

Finalizarea lucrărilor de modernizare a şcolii generale, continuarea proiectului referitor la extinderea reţelei de gaz metan sau modernizarea infrastructurii de drumuri, sunt doar câteva dintre priorităţile aflate pe agenda administraţiei locale din comuna Sălaşu de Sus.

Anul acesta va fi gata, spunea, cu bucurie, primarul comunei,. Ioan Vlad, atunci când a vorbit despre Şcoala generală din Sălaşu de Sus. Este vorba despre un proiect câştigat de administraţia locală care a vizat extinderea, reabilitarea şi dotarea unităţii de învăţământ din comună cu table inteligente, echipamente informatice şi alte materiale didactice.

„Peste 90% din acest proiect este finalizat. Constructorii lucrează la montat pavelele, la gardul şcolii, iar pe interioare toate operaţiunile sunt extrem de avansate. Estimăm că într-o lună de zile vom finaliza acest obiectiv, ce a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional. Pentru dotarea şcolii am accesat o finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce ne-a permis achiziţia unor echipamente foarte necesare în procesul de învăţământ”, spunea primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

Între obiectivele de interes se află şi modernizarea infrastructurii de drumuri locale. În circa două săptămâni, primăria va scoate la licitaţie un proiect ce vizează modernizarea unor drumuri agricole.

Pe listă se mai află continuarea proiectului de modernizare a iluminatului public, montarea a patru stații de încărcare electrică în patru sate, ame­najarea unei piste de biciclete.

Cât pri­vește proiectul de extindere cu rețeaua de gaz metan, acesta prevede o rețea nouă, pentru care s-a obținut finanțare prin Progra­mul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Primarul a apreciat că proiectul a fost implementat în proporţie de circa 50 %. Nu este exclus ca lucrarea de investiţii să fie gata în toamna acestui an.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate