.

“Iniţiativa pentru sănătatea femeii”, dezbatere regională găzduită de CJ Hunedoara

“Am avut deosebita onoare de a fi, astăzi, gazda unei dezbateri regionale care a pus în discuție o temă de actualitate – sănătatea femeii și impactul pe care îl au afecțiunile cu care sunt diagnosticate femeile, în special oncologice, în economie, în piața muncii, dar și în relațiile sociale.
Invitației lansate de organizatori au răspuns ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Natalia Elena Intotero, dar și reprezentanții instituțiilor deconcentrate angrenate în derularea și îmbunătățirea politicilor publice de sănătate. În cele peste două ore de dezbatere, ne-au fost alături și alți invitați interesați de tematica discuției: din mediul de afaceri, medici, profesori, mass-media, experți independenți.
În cuvântul de deschidere am subliniat importanța investițiilor în modernizarea și extinderea infrastructurii sanitare pe care Consiliul Județean Hunedoara o are în administrare, alături de campaniile de informare și prevenție, care au un rol determinant în ameliorarea stării de sănătate a populației.
În contextul în care vorbim despre o creștere alarmantă a numărului de afecțiuni în rândul femeilor, mai ales al celor oncologice, intenția noastră este aceea de a oferi acces la un spectru cât mai larg de investigații și tratamente, dar și de a susține și dezvolta partea de prevenție. Dincolo de tragediile personale pe care le provoacă, afecțiunile oncologice au efect la nivel socio-profesional, dar și un impact economic serios asupra femeilor și a familiilor lor. Tocmai de aceea, consider că politicile publice din domeniu și campaniile de prevenție au un rol esențial în conștientizarea și prevenirea bolilor din sfera oncologică.
Sper ca discuțiile de la Deva să le fi oferit inițiatorilor o serie de idei și sugestii ce pot sta la baza viitoarelor politici publice din sănătate, care să asigure soluții și resurse pentru sprijinirea femeilor aflate în situații dificile”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate