.

Proiectul „Fii avocat în școala ta” continuă până la finalizarea anului școlar curent

Proiectul „Fii avocat în școala ta”, inițiat, finanțat și implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România, în parteneriat cu Ministerul Educației, derulat, la nivelul județului Hunedoara, de 24 avocați voluntari din cadrul Baroului Hunedoara, continuă și în 2023.

Demarat în luna martie 2022, proiectul – după cum ne spunea  avocat Claudia DAVID (foto) s-a adresat unui număr de peste 20 de mii de elevi de școală generală și gimnaziu din toată țara, peste 1.000 de avocați voluntari fiind implicati în desfășurarea orelor de educație juridică non-formală, în prezent fiind în derulare ediția a II-a (anul școlar 2022 – 2023).

În județul Hunedoara, în perioada noiembrie – decembrie 2022, 15 clase din 5 unități de învățământ, din mediul urban și rural (Deva, Hunedoara, Lupeni, Șoimuș), au beneficiat de orele de educație juridică non-formală.

Cum să eviți să fii victima unor infracțiuni violente, sexuale sau informatice; ce sunt drepturile și libertățile; care sunt limitele exercitării lor și ce înseamnă să fii avocat, judecător ori procuror sunt doar câteva dintre informațiile pe care elevii hunedoreni le-au aflat de la avocații voluntari.

Succesul proiectului se reflectă în reacțiile elevilor, care au fost rugați să răspundă anonim unor chestionare, acestea relevând aprecierea de care s-au bucurat orele de educație juridică non-formală la nivel național (calificativele „foarte util” și „foarte bun” fiind acordate de elevi în peste 90% din cazuri).

Ediția a II-a a proiectului „Fii avocat în școala ta” va continua până la finalizarea anului școlar curent, elevii urmând să fie implicați și în activități exemplificative, practice, cum sunt procesele simulate, vizitele în săli de judecată și dezbateri libere. 

Au consemnat Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate