.

EDUCAȚIE DENTARĂ. Copiii care nu se mai tem de stomatolog!

17 copii de grădiniță, cu vârste între 5 și 6 ani, și-au învins teama de dentist, vineri, 24 martie 2023, în timpul unei lecții de educație dentară, susținută de medicul Larisa Duma și organizată de Direcția de Asistență Socială Deva și Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Deva, în cabinetul școlar de medicină dentară de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.

✅ Vizita la dentist i-a familiarizat pe copii cu echipamentele și instrumentele folosite într-un cabinet stomatologic, iar cei mai curajoși dintre ei au preferat să participe la activitate așezați pe scaunul stomatologic.

🟠 Timp de cel puțin jumătate de oră, preșcolarii au aflat tot ce trebuie să știe ca să aibă parte de dinți sănătoși. Au învățat, în primul rând, regulile unui periaj corect – de la felul mișcărilor ce trebuie efectuate și numărul fiecăreia dintre ele, până la metodele de îngrijire a dinților mult prea apropiați.

✔️ Au aflat, totodată, că spălatul pe dinți este cea mai sigură metodă pentru prevenirea cariilor – dacă se face corect și după fiecare masă, și au fost surprinși să afle că, la vârsta lor, au cu 10 dinți mai puțin decât un adult.

🟧 De asemenea, medicul dentist le-a vorbit despre cele mai dăunătoare alimente pentru dinți și a făcut un top al alimentelor care contribuie la sănătatea danturii.

📌 La finalul lecției de educație dentară, preșcolarii au avut ocazia să recapituleze tot ce-au reținut. Au răspuns corect și în cor la toate întrebările specialistului și au făcut chiar o demonstrație de periaj corect al dinților.

✅ Acțiunea desfășurată vineri a avut ca scop familiarizarea copiilor cu tot ceea ce se petrece într-un cabinet stomatologic, pentru a reuși să-și depășească frica de medicul dentist și să conștientizeze importanța sănătății dentare.

ℹ️ De la începutul lunii martie, cel puțin 140 de elevi și preșcolari au trecut pragul cabinetului școlar de medicină dentară de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, în timp ce, anul trecut, numărul consultațiilor primare efectuate aici a fost de 1.014. ✔️ De asemenea, au fost realizate aproape 1.000 de tratamente, iar personalul medical a desfășurat 48 de ore de educație pentru sănătate, la care au participat 1.450 de elevi și liceeni din municipiul Deva.

ℹ️ În prezent, în municipiul Deva, funcționează 20 de cabinete școlare de medicină generală și dentară, la care au acces gratuit toți elevii și preșcolarii, iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici (dintre care doi stomatologi) și 22 de asistente medicale – angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate