.

Primăria municipiului Hunedoara salută şi susţine demersurile CJ pentru realizarea unei conexiuni directe la autostradă

Consiliul Judeţean Hunedoara derulează, în această perioadă, procedura de licitaţie pentru stabilirea societăţilor care se vor ocupa de întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea DJ 687 Hunedoara – Sântuhalm şi „prelungirea” acestuia după localitatea Sântuhalm, până în apropierea localităţii Hărău, unde ar urma să fie conectat (cu ajutorul unui „nod” suplimentar realizat de CNAIR) la autostrada A1.
„Din discuţiile purtate cu preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Laurenţiu Nistor, am aflat că este vorba despre o documentaţie destul de complexă, care, pe lângă obişnuitul studiu de fezabilitate va cuprinde şi alte studii: geotehnic, hidrologic şi hidraulic, studiu de trafic, studiu de mediu şi aşa mai departe. Prin intermediul proiectului avut în vedere de Consiliul Judeţean, se va moderniza actualul drum judeţean, de 9,3 kilometri, de la Hunedoara până la intersecţia de la Sântuhalm, iar din zona Sântuhalm, mai departe, până spre autostradă, se vor construi alţi 4,5 kilometri de drum, tot cu două benzi pe sens plus acostament. Această „prelungire” va avea nevoie de un pasaj peste linia ferată Deva-Simeria şi de un pod nou construit peste Mureş. Ştiu, mulţi spun că aşa ceva este imposibil, dar sunt încrezător că preşedintele CJ Laurenţiu Nistor şi echipa sa de la Consiliul Judeţean vor reuşi să facă „imposibilul” posibil. Pentru municipiul Hunedoara, o legătură directă la autostradă ar însemna enorm: o mai bună atractivitate pentru investiţiile private, acces mai uşor pentru sutele de mii de turişti care vizitează anual Castelul Corvinilor şi economie de timp şi de combustibil pentru locuitorii oraşului, care nu vor mai fi nevoiţi să treacă prin Simeria, ori prin Deva, pentru a ajunge pe autostradă, ori invers. Sper ca licitaţia pentru realizarea documentaţiei şi studiilor necesare să se finalizeze cât mai curând, astfel încât, din a doua parte a acestui an, Consiliul Judeţean să poată trece la faza următoare: licitaţie pentru proiectare tehnică şi execuţie. Repet: este vorba despre un proiect ambiţios, dar nu imposibil, un proiect de pe urma căruia municipiul Hunedoara va avea doar beneficii”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Precizare: imaginea care însoţeşte această postare are doar rol ilustrativ. Traseul exact şi toate celelalte detalii tehnice se vor stabili după realizarea Studiului de Fezabilitate şi după finalizarea proiectului tehnic.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate