.

Lucrările la construcția Centrului de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15, Aleea Streiului din municipiul Deva, avansează!

Toate proiectele pe fonduri europene sau de la bugetul local aflate în derulare sau în diferite stadii, vizează dezvoltarea Devei și un nivel de trai la nivel european pentru locuitori.
Constructorul lucrează la ridicarea clădirii în care va funcționa Centrul de zi pentru asistență comunitară din cartie­rul Micro 15, Aleea Stre­iului.
Investiția face parte din proiectul ,,Regenerarea fizică, economică și socială a comu­nității din Zona Streiului și crearea unui centru de zi pentru servicii de asistență co­munitară”.

Această investiție presu­pune:
• construirea unui Centru de zi pentru asistenţă comu­nitară (vor fi asigurate servicii sociale, dezvoltare comunitară, îmbunătățirea asistenței medicale destinate populației din Cartierul Micro 15, Aleea Streiului). Clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, electrocasnice, echipamente PSI, platforme interioare de transport pe plan înclinat a persoanelor cu dizabilităţi etc.
• amenajarea de spații recreative (spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, agrement şi sport, spaţii destinate animalelor
• amenajări de drumuri, alei și piste de biciclete (moderni­zarea Aleii Streiului şi a celorlalte alei existente în zonă şi crearea de noi alei care să faciliteze accesul spre Centrul de zi şi zona reabilitată. Pentru traficul pietonal şi traficul cicliştilor se vor realiza trotuare şi piste de biciclete)
• execuție rețea exterioară de supraveghere video și rețea exterioară de Internet cu acces gratuit a tuturor locuitorilor din zonă;
• execuție rețea de stâlpi de iluminat stradal principal pe Aleea Streiului și iluminat ambiental pe aleile de acces la scările blocurilor de locuinţe. Corpurile de iluminat vor fi de tip LED.
• amenajarea a 8 platforme subterane, cu acţionare hidrau­lică, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

,,Avem multe șantiere în desfășurare în municipiul Deva care creează din păcate disconfort cetățenilor. Ca să clădești un oraș frumos ai nevoie de timp, răbdare, înțelegere și fonduri europene sau de la bugetul local.Vă asigur însă că toate aceste lucrări care se desfă­șoară în municipiul nostru în diferite domenii (infrastruc­tură, educație, transport public local, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, locuri de joacă pentru copii etc.) sunt în interesul întregii comunități iar la finalizarea investițiilor, devenii vor beneficia de facilități și condiții de trai la nivelul unui oraș european. Vom continua să depunem proiecte pe fonduri europene pentru dezvoltarea și moder­nizarea Devei”, afirmă primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate