.

OPINII: Ce ne oferă viitorul?  Moarte, Frică, Teamă…

”Nefericirile sunt alegerile noastre. Sărăcia este creația omului. Iar nemulțumirea este fructul neglijenței. Viața este un drum, un scop și o victorie. Viața este un dans al iubirii.  SĂ FII – e un dar pentru toată lumea. Viața voastră este istoria omenirii. Viața este compusă din prezent. Iar sensul prezentului este să trăiești în prezent. Ceea ce ai semănat, aceea vei culege. Nefericirile sunt alegerile noastre. Sărăcia este creația omului. Iar nemulțumirea este fructul neglijenței. Sărac devine acel care pierde timpul în zadar. Nu permite mulțimii să-ți omoare sufletul. Nu te analiza. Nu te compara și nu te împărți. Mulțumește pentru tot ce ai. Bucură-te pentru că bucuria creează minuni. Fericiți sunt cei care iubesc, fericiți sunt cei care mulțumesc. Savurați fiecare picătură a vieții, o viață trăită în zadar va da naștere nefericirii. Nu fă rău nimănui. Nu invidia. Lasă ca îndoielile să treacă și nu căuta altele noi. Dăruiește-ți viața frumosului” (Învățăturile lui Solomon).

În zilele noastre

Trăim o paradigmă, o paradigmă a lumii occidentale. Iar cum conducătorii României lasă impresia că luptă din răsputeri pentru ca noi să ne păstrăm statutul și renumele de colonie ascultătoare, fiți siguri că această paradigmă este și va fi aplicată la noi în țară. Și atunci uitam de paradigma vieții, care este cea mai importanta.

Să luăm de pildă ca studiu de caz domeniul mass-mediei. A patra putere în stat, Presa are nevoie de jurnaliști de succes, fără să fie corupți. Un jurnalist de succes trebuie sa fie cult. Obediența și servitudinea au devenit calități indispensabile unui jurnalist. Este important însă ca acest stereotip al jurnalistului de succes să îl numim „UP”de la ,,Umilul Puterii” – să nu care cumva să caute adevăruri care ies din sfera narativului oficial. În tot cazul, dacă lui UP îi vin idei și iese din cuvântul stăpânilor, acesta va fi rapid scos pe tușă, dezgropându-i-se un scandal din trecut, pus la naftalină pentru o asemenea situație. Sau se poarta că a plagiat. Plagiatul este la moda, este calea de a scăpa ușor de unii ziariști, că de miniștrii nici vorba. De la pașii Obedienții la Pașii lumii noi, este doar un pas.

Să privim spre ”minunata lume nouă”

Să săpăm așadar sub imbatabilele „Slava Ukraini” și „Vaccinul este 100% sigur”, analizând câteva exemple concrete din nebunia de comunicare abordate în presa occidentală: motoarele termice poluează, înlocuiți-le cu mașini electrice.

Adevăr ascuns: procesul de fabricare a bateriilor este extrem de poluant. O mașină electrică normală (baterie 80 kWh) devine mai puțin poluantă decât o mașină cu motor termic normală după aproximativ 700.000 km de funcționare. Cultura: unii scriitori din trecut au fost incorecți politic. Lucrul corect pe care trebuie să îl facem este să eradicăm cultura creată de către aceștia. De ce urâm scriitori ca Tolstoi, Balzac, Dovstoieski etc.

Este imposibil să negi un adevăr imaterial care este sădit în natura umană. Și, mai mult, este o mare nedreptate pentru acești scriitori, care sunt în imposibilitatea de a se apăra. Fiecare societate din istorie a avut o anumită paradigmă socială, este imposibil să ne întoarcem în trecut și să o schimbăm. Oamenii care au cultură/valori sunt mai greu de manipulat. Cancel Culture transformă natura umană îndumnezeită în ceva profan – o turmă de oi ușor de manipulat. Afaceriștii români sunt corupți. Și multinaționalele sunt corupte. Un studiu din 2012, care se bazează pe date de la FMI, a estimat că valoarea sumelor ascunse de multinaționale în paradisuri fiscale se situează între 21 și 31 trilioane de dolari. Primele 10 zece bănci private din top, inclusiv UBS, Credit Suisse, și Goldman Sachs au transferat, potrivit estimărilor, 6,2 trilioane de dolari în paradisuri fiscale doar în anul 2010.

Cedarea fără prea multe comentarii a resurselor, respectiv a piețelor de desfacere. De ce? se întreba Emil Boboc…De ce ne ”împănăm” cu medicamente și suplimente?

În primul rând, reclama care apelează la frica oamenilor este împotriva legii.  În 2000, 8% din adulți luau cinci sau mai multe medicamente pe zi. În 20 de ani, această rată s-a dublat, îmbogățind industria farmaceutică. 

Idealul lumii capitaliste

Presupune o ființă umană care își petrece cât mai mult timp în scopul muncii, respectiv al consumului. Mai nou, este mai bună „Planificarea insatisfacției”.

”Progresul este un util variabil – Petre Țuțea. Evident, îmbogățirea celor puțini, pe spatele muncii/consumului celor mulți.

 Mai nou, este în regulă să folosim bani lichizi. Plata cu bani cash provoacă durere reală.  Transferul controlului maselor monetare din mâinile băncilor (și chiar ale guvernelor) în mâinile companiilor big tech.

Acestea sunt doar câteva exemple de subiecte pe care UP vi le comunică, fără să fie însă în căutarea adevărului, să aibă curajul să pună la îndoială status-quo-ul, sau măcar să fie informat, el este un tip protejat.

Lăsându-l însă pe acest UP în plata Domnului, totuși în aer planează mirosul unei frici generalizate. Generația mea este complet bulversată. Pare că se încearcă timorarea acestei generații. Asta ca să nu mai vorbim de prostirea ei, pentru că acest demers nu ar fi ceva nou. Niciuna dintre virtuțile cardinale, prudența, justiția, tăria și cumpătarea, nu mai sunt considerate virtuți. În cel mai bun caz, sunt forme fără fond. Virtuți ale generației mele (și nu numai) au devenit ignoranța, lașitatea, supunerea și excesul. Iar faptul că aceste defecte damnabile sunt considerate în mod tacit virtuți duce la o alienare exacerbată a persoanelor cu bun simț din generația tânără. Cât despre anul ce a venit 2023 nu ni se oferă niciun motiv de a fi mai optimiști. Temele majore, cum ar fi sărăcirea accelerată a Europei, absurditatea continuării războiului din Ucraina în lipsa oricărei tentative reale de negociere, pericolele care rezidă din concentrarea tot mai accentuată a bogățiilor în mâinile câtorva oameni, simultan cu trecerea tacită a umanității, de la natură îndumnezeită la omul nou, niciuna dintre aceste teme nu este abordată de către SP. Probabil că nu vom conștientiza acest dezastru până nu vom ajunge la fundul sacului – sau la fundul cardului”. Anca Florea.

P.S. „Viața este grea. Dacă ești prost, e și mai grea” – John Wayne

P.P.S. „Dacă ai o problemă, încearcă să o rezolvi, dar niciodată să nu te îngrijorezi. Îngrijorarea nu rezolvă nimic” – Ernest Hemingway

”Viața este un univers extrem de complex și extrem de simplu, totodată. Ne-am obișnuit să privim totul în alb și negru, uitând că viața, în întregul ei, e un curcubeu. Închipuiți-vă că sunteți o particulă de praf pe un drum. Simțiți pământul. Apoi, închipuiți-vă că vă ridică vântul la nivelul umerilor unui om. Priviți în jos. Se văd pietrele, plantele, urmele de pași…Apoi vă ridicați până în vârful unui stejar: vedeți oamenii mișcându-se, acoperișul caselor… grădinile din jur.

Apoi, mai sus, deasupra celor mai înalte clădiri, apoi peste vârful celui mai înalt munte. Priviți în jos: văile, pădurile, râurile, culorile și mișcarea. Cu cât priviți din mai înalt, perspectiva se schimbă! Totul se schimbă în exterior, dar și în interior. Gândirea, sistemul de valori, paleta emoțională…Urcați dincolo de nori, ieșiți din atmosfera Pământului, treceți de Luna, de Soare… praful de pe drum e acum praf de stele. Cu cât poți vedea și conștientiza Creația în complexitatea ei, cu atât îi poți înțelege și accepta simplitatea. Dar cu cât intri în profunzime, totul devine un paradox pentru mintea noastră. Iar ,,îmbrățișarea” lui necesită muncă, deschidere…Tocmai de aceea cuprindem cunoașterea atât de greoi și o acceptăm ca având valoare de adevăr, după o extraordinară rezistență. Noi înșine suntem parte din Creație. Ca să o putem înțelege, e necesar să ne înțelegem pe noi înșine. Să ne întoarcem, așadar, la particula de praf. După ce cunoaștem și acceptăm țărâna care suntem, putem face pași către praful de stele. Pentru că suntem țărână și praf de stele, totodată”… M.Dan.

 Drumul conștientizării este cel care ne poate uni și cel care ne desparte. Dar nu uitați. ”Umilul Puterii” (UP) trăiește bine, fiind protejat.

 Al dumneavoastră, același,

 Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate