.

Amplă campanie de informare și promovare a profesiei desfășurată de jandarmii hunedoreni în liceele din județ

În perioada 22 la 25 aprilie, a.c. jandarmeria hunedoreană în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a desfășurat o serie de activități de promovare a profesiei de cadru militar jandarm, în unitățile liceale din județul nostru.
Astfel, în municipiul Deva în data de 22 aprilie, în municipiul Hunedoara și Deva în data de 23 aprilie, în municipiul Petroșani în data de 24 aprilie și municipiul Orăștie în data de 25 aprilie, în unitățile de învățământ liceal, jandarmii structurilor operative, au prezentat în fața elevilor, tehnica, materiale din dotare și au explicat totodată utilizarea acestora în activitatea zilnică.
Pentru exemplificarea celor de mai sus au fost realizate standuri precum:
✅Stand de prezentare pe linie de intervenție antiteroristă;
✅Stand de prezentare specific structurilor de ordine publică;
✅Stand de prezentare a structurilor de jandarmerie montană;
✅Stand de prezentare a tehnicii și materialelor de salvarea aflate în dotarea mijloacelor auto;
✅Punct de prezentare animale de serviciu
De asemenea, colegii din cadrul Serviciului Resurse Umane au prezentat elevilor oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne și pașii ce trebuie urmați de către cei interesați de a urma o carieră militară și a deveni colegii noștri.
În premieră, la aceste activități, au participat și elevi ai școlilor militare de subofițeri jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni, aflați în stagiul de practică, care le-au oferit direct, informații liceenilor, despre admiterea în școlile militare postliceale ale M.A.I., respectiv despre viața de elev într-o astfel de instituție militară.
Aceste activități au fost desfășurate și în contextul campaniei de recrutare pentru școlile militare postliceale, care a debutat în data de 24 aprilie a.c., toate informațiile necesare posibililor candidați, fiind disponibile consultând anunțul oficial de recrutare prin accesarea link-ului https://www.jandarmihunedoara.ro/cariera.html
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate