.

Medalii naționale pentru judoka din Deva

În perioada 08-10.03.2024 în Sala Polivalentă Olimpia din municipiul Ploiești s-au desfășurat întrecerile etapei finale din cadrul Campionatului național de judo pentru categoria juniori U 21.
Competiția fost coordo­na­tă de către Federația Română de Judo și a reunit sportivi de la toate secțiile din țară.
Ca de obicei reprezentanții de la SCM Deva au avut o participare finalizată cu medalii . Astfel Robert Andrei Vlad a cucerit medalia de aur și titlul de campion național la categoria de greutate – 55 kg, după o evoluție excelentă la competița de la Ploiești.
Orsolya Lajos a reușit să urce pe podiumul de premiere la campionatele națio­nale și la ediția din acest an și a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană națio­nală la categoria – 66 kg în timp ce colega ei Teodora Ioana Cociorbă s-a situat pe locul secund , pentru care a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană la ca­tegoria +78 kg.
O medalie de bronz a adus la palmaresul clubului devean tânărul luptător Antonio Nițu care s-a clasat pe locul al treilea la finala categoriei – 60 kg. Menționăm că alți doi sportivi deveni Lavinia Bălan (categoria – 48 kg) și Alexandru Vlădescu (categoria -90 kg) s-au aflat foarte aproape de o clasare pe podiumul de premiere, ei finalizând întrecerile de la Ploiești pe locul cinci la categoriile la care au evoluat.
Sportivii de la SCM Deva sunt pregătiți de profesorii: Mugurel Ciușcă, Ramona Enache, Mihaela Țipa, Florin Doru Bucătaru, Sebastian Rus, Adrian Hărăstășan, cu sprijinul kinetoterapeutului Răzvan Marcu.
O medalie importantă pentru secția de judo de la LPS Cetate Deva a fos cucerită la etapa finală a Campionatului național individual de judo pentru sportivii de la categoriile U 14 și U 16.
Medalia din cel mai stră­lucitor metal, adică cea de aur a fost cucerită de Ștefan Radu Petrușe, la categoria de greutate – 55 kg de la U 14, el primind și tricoul de campion național la ediția din acest an.
Cel de al doilea sportiv de la LPS Cetate Deva, Adrian Filip a evoluat la categoria -55kg U16 unde s-a situat pe locul 7.
Menționăm că tinerii spor­tivi -elevi de la secția LPS Cetate Deva sunt pregătiți de prof. Constantin Vasiliu și Daniel Victor Gîrbovan.
Felicitări tuturor spor­tivilor și antrenorilor pentru aceste rezultate naționale!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate