.

Măsuri de prevenire a unor incidente la Spitalul Municipal Hunedoara

Personalul medical din cadrul Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a fost instruit asupra modului de prevenire a incendiilor în secţiile în care pacienţii internaţi primesc oxigen.

Măsura este una binevenită, dacă este să analizăm incidentele petrecute la nivel naţional la secţiile ATI de la spitalele din Piatra Neamţ şi Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, unde incendiile au curmat vieţi omeneşti.

Prin urmare, specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara au fost invitaţi de conducerea spitalului să prezinte mai multe aspecte legate de modul în care pot fi prevenite incendiile, dar şi soluţii simple prin care se poate interveni rapid pentru lichidarea unui incendiu, în prima sa fază.

„Ca urmare a evenimentelor tragice care s-au întâmplat în ultima perioadă în spitale din România, am rugat conducerea ISU Hunedoara să trimită un echipaj de pompieri, de profesioniști, care să vină și să aibă o discuție cu personalul din cadrul spitalului. Medicii șefi de secții și asistentele șefe au văzut concret care sunt măsurile ce pot fi luate, practic, pentru a reduce riscul de incendiu și de evenimente tragice într-un spital. A fost o discuție interactivă, în care colegii mei au adresat întrebări, iar cei de la ISU Hunedoara au răspuns și ne-au explicat multe neînțelegerile pe care le aveam până acum”, a declarat managerul Spitalului Municpal „dr.Alexandu Simionescu” Hunedoara, Radu Budae.

Pe linia prevenirii incidentelor, conducerea spitalului a anunţat că în foarte scurt timp vor fi achiziţionate detectoare de oxigen cu ajutorul cărora se va putea cunoaşte dacă într-o încăpere concentraţia de oxigen a crescut peste limita de siguranţă.

De asemenea, la internare, pacienţii vor fi informaţi asupra modului în care trebuie să se comporte în spaţiile în care se foloseşte oxigen.

„Pacienţii trebuie să știe că masca de oxigen nu poate fi lăsată să funcționeze atunci când este dată jos de pe față, pentru se adună prea mult oxigen în acea încăpere și se poate genera o explozie. Din acest punct de vedere riscul nu poate fi niciodată zero, dar cu cât facem mai multe instruiri și întălniri cu specialiștii din cadrul ISU, cu atât riscul poate fi diminuat”, a arătat Radu Budae.

În finalul instruirii, personalul medical al spitalului a putut să testeze modul de folosire a extinctoarelor cu praf, aflate în dotarea unităţii medicale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate