.

Hunedorenii nu vor rămâne fără operator pentru ridicarea deșeurilor menajere

Conferința de presă desfășurată la începutul acestei săptămâni a adus mai multe clarificări în privința unor temeri și informații eronate, legate de o eventuală perioadă în care locuitorii județului Hunedoara ar putea rămâne descoperiți pentru ridicarea deșeurilor menajere.

Astfel, conducerea ADI Deșeuri, prin  directorul executiv Dan Stoian, a precizat foarte limpede că acest lucru nu se va întâmpla întrucât se va organiza o nouă licitație pentru desemnarea unei societăți care să realizeze colectarea și transportul gunoiului menajer. Dan Stoian a mai precizat că a prelungit actualul contract cu Supercom pentru a nu se ajunge într-o situație neplăcută, de criză, ca deșeurile să rămână în stradă, riscându-se o situație total neplăcută. De altfel, ADI Deșeuri a trecut la organizarea unei licitații deschise pentru zona Centru, Brad și  Hațeg, la care au participat doi operatori, licitație care a fost anulată întrucât comisia a considerat-o neconformă, deoarece niciun operator nu a respectat cerințele din caietul de sarcini, drept pentru care se va organiza o noua licitație în maxim o lună.

Conducerea ADI Deșeuri spune că prin măsurile luate nicio localitate nu va rămâne descoperită în privința ridicării și transportul deșeurilor menajere, situație în care unele contracte au fost prelungite pentru o perioadă de șase sau nouă luni

 Pentru Zona Văii Jiului există un contract aflat în derulare pană la finele anului 2026, iar pentru Zona Centru, Brad și Hațeg se va organiza o singura licitație din motive de rentabilitate.

În prezent, în județul Hunedoara, operatorul pentru salubrizarea, colectarea și transportul deșeurilor menajere este Supercom SA.  Organizarea unei noi licitații va stabili care va fi  operatorul ce se va ocupa de salubrizarea, colectarea și transportul deșeurilor menajere, după finele anului 2024.

Potrivit asigurărilor date de Directorul Executiv al ADI Deșeuri,  Dan Stoian, hunedorenii din zonele menționate mai sus nu vor rămâne fără operator de salubritate, fapt care va exclude o criză  a ,,gunoaielor “ în județul nostru, cum s-a întâmplat în alte localități, fapt ce reprezintă un lucru, de altfel, îmbucurător.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate