.

Amenzi de 35.000 lei și peste 100 mc de material lemnos deţinut ilegal, confiscat de la diferiţi agenţi economici din zona Brad

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări privind modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, depozitare, gestionare și transport a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici, de pe raza comunei Zam, a municipiului Brad și a localităților învecinate.  

Ca urmare a activităților de control, polițiștii au stabilit că reprezentanții unei societăți comerciale nu au respectat prevederile legale privind exploatarea materialului lemnos, gestionarea acestuia în platformele primare și privind modul de eliberare și completare al avizelor de însoțire în format electronic.

Concret, polițiștii au stabilit că operatorul economic a tăiat 58 de arbori nemarcați de diferite specii și dimensiuni din teren acoperit cu vegetație forestieră situat în afara fondului forestier național, nu avea amplasate panourile cu principalele date referitoare la parchetele aflate în exploatare în platforma primară și a emis două avize de însoțire în mod necorespunzător, fără a fi încărcate pe serverul Sumal 2.0 în stadiul on-line.

Pentru aceste nereguli, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.000 de lei și au dispus măsura complementară de confiscare faptică a 5,582 mc de material lemnos (lemn de foc de diferite specii) și de confiscare valorică a 0,267 mc de material lemnos de diferite specii și sortimente.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au stabilit că un alt operator economic a depozitat 24,217 mc de materiale lemnoase și a expediat 104,336 mc de materiale lemnoase, de diferite specii și sortimente, fără proveniență legală. Totodată, operatorul economic ar fi tăiat fără drept un 5 arbori nemarcați, în stare verde, de diferite specii și dimensiuni, pentru care a fost calculat un volum total de 2,146 mc.

În acest caz, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 35.000 lei și au fost dispus măsurile complementare de confiscare faptică a 24,217 mc de material lemnos de diferite specii și sortimente și de confiscare valorică a 104,336438 mc de material lemnos de diferite specii și sortimente.  (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate