.

Hunedoara : Investiţii la secţia de Oncologie a spitalului municipal

Pacienţii care au nevoie de tratament la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal “dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara vor putea urma anumite proceduri în cadrul unităţii medicale în condiţii mult mai bune decât în prezent.

Administraţia spitalului a decis că achiziţioneze 20 de scaune, tip fotolii, care vor fi la dispoziţia pacienţilor cu internare de zi pentru tratamente de chimioterapie şi imunoterapie. Iniţiativa noilor dotări aparţine medicului oncolog Alina Florea, despre care managerul unităţii medicale, Radu Budae, spune că „este un înger cu chip de om”.

„Cele 20 de scaune vor fi utilizate la secţia de Oncologie unde pacienţii cu internare de zi urmează un tratament specific bolii. Tratamentul împotriva cancerului este unul greu şi atunci încercăm să le asigurăm acestor pacienţi condiţii mai bune în spital. Tramentele de chimioterapie şi imunoterapie sunt similare cu cele care se fac în toate clinicile mari din ţară. De altfel, în ultima perioadă, numărul pacienţilor care se adresează spitalului a crescut din ce în ce mai mult şi de aceea, încercăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acestora”, a explicat managerul Spitalului Municipal „dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Radu Budae.

Statisticile arată că în anul 2021 judeţul Hunedoara au fost înregistrate 2.372 de persoane nou bolnave de cancer, în creştere cu peste 200 de bolnavi faţă de anul precedent. Cele mai multe cazuri sunt cele de cancer pulmonar, cancer colorectal, cancer de sân, cancer la prostată şi cancer de piele. În total, numărul bolnavilor de cancer aflaţi în evidenţe a fost de 16.892 persoane.

La nivel naţional, numărul bolnavilor de cancer se ridică la aproximativ 500.000 de persoane, țara noastră fiind pe primul loc în Europa în ceea ce priveste rata de mortalitate. Cele mai multe forme de cancer în­re­gistrate sunt cel pulmonar şi co­lorectal, la bărbați, respectiv can­ce­rul de sân şi cel de col uterin, la femei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate