.

Finanţare de 20 de milioane de euro câştigată de Primăria Hunedoara pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a semnat astăzi contractul de finanţare pentru un proiect extrem de important pentru viitorul zonei: înfiinţarea unui consorţiu regional integrat pentru învăţământ dual. Acesta va fi structurat pe nivelurile de învăţământ profesional, liceal şi universitar. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20,7 milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă va fi folosită pentru construirea unui campus pentru învăţământul dual, pe strada Furnalelor, în zona noului sit industrial. Vor fi, de asemenea alocate, din bugetul proiectului, granturi pentru dezvoltarea învăţământului dual, cursuri de perfecţionare a personalului didactic, burse pentru elevi şi studenţi şi aşa mai departe. O altă componentă importantă a proiectului o reprezintă digitalizarea atelierelor de practică.

Am ţinut să iniţiem un astfel de proiect deoarece am constatat că doar o mică parte dintre elevii şi studenţii care urmează anumite specializări reuşesc să se şi angajeze. În unele şcoli, nu există dotări corespunzătoare în atelierele de practică, iar în multe cazuri, profesorii au o pregătire care nu mai corespunde cu cerinţele pieţei. Pe scurt, nu există o concordanţă între ceea ce elevii sunt învăţaţi la clasă cu ceea ce se cere din partea agenţilor economici

Învăţământul dual presupune o relaţie mai strânsă între şcoală, autoritatea publică şi angajator. Este vorba despre o relaţie bazată pe un parteneriat solid, care aduce beneficii atât tinerilor elevi sau studenţi, procesului educaţional în sine, dar şi companiilor care se implică” spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Consorţiul pentru învăţământ dual ce va avea ca punct principal municipiul Hunedoara are ca parteneri: Universitatea Politehnică Timișoara – Facultatea de Inginerie  din Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Liceul Tehnologic “Constantin Bursan”, Liceul Tehnologic “Matei Corvin”, Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” (din Hunedoara), Liceul Tehnologic “Ovid Densușianu” Călan, Liceul Tehnologic “Retezat”  Uricani, Liceul Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria, Colegiul Economic “Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Petroșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi societăţile Recomsid SA şi DAR Draxlmaier Automotive SRL.

Consorţiului de învăţământ dual deja constituit i se pot alătura şi alte unităţi de învăţământ şi companii interesate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate