.

Campanie privind prevenirea portului și folosirii de obiecte periculoase în şcolile hunedorene

În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara au lansat în județul Hunedoara o campanie privind prevenirea portului și folosirii de obiecte periculoase în unitățile de învățământ.

Campania se va derula în perioada 08 mai-16 iunie, iar scopul acesteia îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar.

Conform art. 372 din Codul penal, infracțiunea de ,,portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” este reglementată astfel:

  • Fapta de a purta fără drept, la adunările publice, manifestări cultural sportive  cultural-sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
  • cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire;
  • arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice;
  • substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant

se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

  • Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri de distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor Sau substanțelor prevăzute în alin. (1) se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • Portul, fără drept, al obiectelor sau substanțelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităților publice, instituțiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spațiile rezervate desfășurării procesului electoral se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Activitățile campaniei sunt adresate elevilor, părinților și cadrelor didactice, pentru ca împreună să prevenim evenimentele ce ar putea fi generate de portul și folosirea unor astfel de obiecte în unitățile școlare.

Astfel, polițiștii de siguranță școlară, cei de prevenire și cei din structurile de ordine publică își vor intensifica prezența în unitățile școlare, unde vor susține în cadrul orelor de curs prezentări/teme şi vor purta discuţii cu elevii privind această problematică.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate