.

O poveste despre familie va fi dansată de actorii bulgari la Petroșani

„Legături”, un spectacol de teatru-dans despre relațiile complexe și sinuoase din orice familie, va fi jucat de actorii Teatrului Dramatic din Tărgoviște (Bulgaria) la Petroșani luni, 27 și marți, 28 mai, de la ora 18, pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”.

Spectacolul „Legături”, creat de Nedelia Ganceva, explorează, în format nonverbal, toate nervurile fine ale vieții de familie, cu armonie și afecțiune, situații conflictuale, îndepărtări și re-apropieri, cum se întâmplă în viața oricui.

„Orice familie are specificul său, regulile, obiceiurile, explicațiile asupra lucrurilor dimprejur, amintirile ancestrale conform cărora se creează legăturile dintre membrii ei. Eu privesc familia ca pe un liant, ca pe o formă de continuitate a acestor reguli. E ca un cordon ombilical de care tragem cât putem, până în punctul de rupere, dar care ne dă totodată siguranța că la capătul celălalt e întotdeauna cineva”, afirmă coregrafa Nedelia Ganceva.

„Am văzut acest spectacol la el acasă și m-a surprins că, deși e o montare de teatru-dans, nu e abstractă. «Povestea» aceasta a familiei în care relațiile fluctuează, după stările membrilor ei, se poate înțelege și urmări foarte ușor. Mai mult, orice spectator se va regăsi în ce va vedea pe scenă. E un spectacol plăcut, dinamic și foarte bine jucat”, spune și criticul teatral Claudiu Groza.

            Din distribuție fac parte actorii Blagica Stoimenova, David Krumov, Lora Nedyalkova și Radoslav Radev. Spațiul și costumele au fost concepute de Galina Abadgimarinova, iar muzica este compusă de Boiana Zareva.

Teatrul Dramatic de Stat din Tărgoviște este partener al Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

Biletele la acest spectacol costă 30 de lei și se pot cumpăra de la agenția teatrală și online, de pe platforma iabilet.ro.

TDIDS

Secretariat literar

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate