.

Sărbătoare la Sălaşu de Sus: Festivalul Narciselor la acest sfârşit de săptămână

O poiană în care au înflorit mii de narcise sălbatice vă aşteaptă, la acest sfârşit de săptămână, în comuna Sălaşu de Sus, prilej cu care autorităţile locale organizează o nouă ediţie a Festivalului Narciselor.

Festivalul este organizat anual, în preajma Sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, pentru a pune în valoare potenţialul turistic al zonei, în condiţiile în care comuna Sălaşu de Sus se bucură de statutul de staţiune turistică de interes local.

„Festivalul Narciselor a ajuns la ediția a XXII-a. Poiana e albă şi locul merită vizitat. Pentru cei care doresc să afle mai multe despre aceste locuri şi despre cum au ajuns narcisele la poalele Retezatului, am pregătit un panou informativ ce este amplasat pe drumul care duce spre Poiana Narciselor.

Sâmbătă, de la ora 10,00, și duminică de la orele 11,00 şi 16,00, cei care urcă în localitatea de lângă Hațeg se vor bucura de un program care cuprinde muzică pentru toate gusturile, ateliere educative de cunoaștere și protejare a mediului înconjurător și competiții sportive desfășurate în mai multe sate ale comunei.

Duminică, de la ora 16,00, vor fi premiate cuplurile care au rezistat mai bine de 50 de ani în căsnicie. Un spectacol folcloric va aduce împreună tineri interpreți din Țara Hațegului, cu invitați speciali și interpreți consacrați din județul Hunedoara. Evenimentul se va încheia cu un senzațional spectacol de artificii”, a anunţat primarul comunei Sălaşu de Sus, Ioan Vlad.

Poiana Narciselor este situată între satele Sălaşu de Sus şi Nucşoara şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.

Pentru o bună organizare, primarul face un apel către cetăţeni să-şi parcheze maşinile cu atenţie, iar localnicii sunt rugaţi să-şi introducă autoturismele în curte în ideea de a putea asigura fluidizarea circulaţiei, mai ales în zonele aglomerate.

În cazul în care vă mai rămâne timp, bine ar fi să mergeţi şi la Cetatea Mălăieşti, situată în apropiere.

Accesul spre acest obiectiv turistic se poate face cu maşina, pe un drum asfaltat, cu plecare spre comuna Sălaşu de Sus, din DN 66 Simeria-Petroşani.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate