.

42 de permise de conducere, reţinute de poliţiştii rutieri hunedoreni în minivacanţa de Paşte

În perioada 30 aprilie – 06 mai 2024, peste 1.000 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și din cadrul structurilor de suport operativ, au fost angrenați în acțiunile menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului și să asigure menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat, la nivelul întregului județ, atât în cadrul unor activități de prevenire și descurajare a faptelor ilegale, cât și prin acțiuni de combatere a faptelor antisociale și de impunere a legii.

În cele 6 zile ale minivacanței, polițiștii structurilor de ordine publică au asigurat măsurile specifice la 34 de manifestări religioase și au intervenit pentru gestionarea a 308 evenimente, dintre care 593 au fost sesizări prin S.N.U.A.U. 112.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat de siguranță pe drumurile publice, poliţiştii rutieri au acționat în teren pentru fluidizarea circulației, în special către și dinspre stațiunile turistice de pe raza județului, în zonele de agrement și în zona adiacentă lăcașelor de cult.

Premergător minivacanței, în perioada 29 – 30 aprilie 2024, polițiștii rutieri au organizat o acțiune pentru disciplinarea pietonilor, a conducătorilor de biciclete și a utilizatorii trotinetelor electrice, ocazie cu care au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni și 37 pentru abateri comise de conducătorii de biciclete/trotinete.

De asemenea, în perioada 01 – 06 mai 2024, polițiștii au continuat activitățile preventive în trafic, în scopul impunerii respectării regimului de viteză legal stabilit, precum și a depistării și a tragerii la răspundere a persoanelor care conduc autovehicule după ce  au consumat băuturi alcoolice ori substanțe psihoactive.

În urma acestor activități, polițiștii rutieri au aplicat 406 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice incriminate de prevederile O.U.G. 195/2002.

Dintre acestea, 142 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 7 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui autovehicul de către persoane care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și 257 pentru alte abateri la regimul rutier.

Ca urmarea  activităților desfășurate în trafic, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 42 de permise de conducere și au retras 29 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunilor preventive, polițiștii au constatat 20 infracțiuni, dintre care 6 contra siguranței circulației pe drumurile (o infracțiune de consum de substanțe psihoactive și 5 infracțiuni de conducere a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita admisă).

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara le mulțumește celor care au înțeles să petreacă minivacanța de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale într-un cadru legal și lipsit de incidente.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate