.

Ziua Naţională de Curăţenie, pe 16 septembrie, la Băiţa şi Vălişoara

Ziua Naţională de Curăţenie, pe 16 septembrie

Administraţiile locale din comunele Vălişoara şi Băiţa se alătură campaniei lansate de “Let’s Do It, Romania!”, care organizează sâmbătă, 16 septembrie, evenimentul de interes naţională “Ziua Naţională de Curăţenie 2023”.

Cele două primării au participat şi în anii trecuţi la această manifestare care îşi propune să inducă în rândurile oamenilor ideea de a proteja mediul înconjurător prin grija faţă de natură.

Băiţa

“Let’s Do It, Romania!” se pregătește de cea de-a 10a zi de Curățenie Națională, eveniment care anul acesta va avea loc pe 16 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură.

Primăria Comunei Băița, ca în fiecare an, susține și se alătură acestei acțiuni civice și invită toți locuitorii comunei la cea mai amplă campanie de ecologizare.

Prin marcarea zilei de 16.09.2023, se dorește o conștientizare a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment sărbătorit într-o zi anume. Contribuie și tu la o țară mai curată și vino alături de noi”, este îndemnul lansat de  primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

Punctul de întâlnire, echipare și instruire al voluntarilor va fi în fața Primărie Comunei Băița, sâmbăta aceasta, începând cu ora 9, urmând ca la ora 09:30, să ne deplasăm spre zonele ce vor fi ecologizate.

Vălişoara

Ziua Națională de Curățenie 2023 se va derula şi pe teritoriul comunei Vălişoara.

“Locul de întâlnire, unde vom înregistra voluntarii și vom stabili echipele pentru fiecare traseu, este curtea Școlii Gimnaziale Vălișoara, sâmbata aceasta, ora 9,00 , urmând ca la ora 09:30, să ne deplasăm spre zonele ce vor fi ecologizate. Primăria Comunei Vălișoara se implica activ în toate acțiunile de curățenie, de protejare a mediului înconjurator și în acest sens invitația noastră de a participa la aceasta acțiune se adresează și dumneavoastră, cei care doriți să traiți într-un mediu curat și iubiți natura. Colectivul de cadre didactice și elevii Școli Gimnaziale Vălișoara, au raspuns DA invitației noastre și le mulțumim! Vă așteptăm să fiți partenerii noștri!”, a transmis primarul comunei Vălişoara, Camelia Bedea.

Coordonatorul proiectului în judeţul Hunedoara este, din anul 2018, tânăra Diana-Eva Diniş. Ea este implicată în acţiuni de voluntariat de aproape 10 ani.

“Nu este simplu nici să planifici și să implementezi un astfel de proiect; există multe piedici pe drum, dar eu consider că, dacă ar fi ușor, satisfacția reușitei nu ar fi la fel de mare. Știu că o singură zi nu este suficientă, știu că astfel nu eliminăm toate deșeurile din natură sau din frumosul nostru județ, dar eu cred că cea mai frumoasă concluzie a acestor evenimente este că suntem mulți care, cu motivația potrivită, vom pune „osul la treabă” pentru binele nostru comun”, a conchis Diana-Eva Diniş.

Ziua Naţională de Curăţenie de desfăşoară, simultan, în 191 de țări, unde peste 15 milioane voluntari sunt așteptați la această mișcare civică.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate