.

Ziua Națională a României și Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorite în comuna Bistra

În zi de mare sărbătoare – Sfântul Apostol Andrei, în comuna Bistra a avut loc  un dublu eveniment. Acesta a fost dedicate atât Sfântului Andrei care este supranumit de Biserică ,,Ocrotitorul României” sau ,,Apostolul românilor” cât și Zilei Naționale a României.

La troița de la popasul ,,Sfântului Andrei” aflat la limita de hotar a comunei Bistra cu comuna Lupșa  a avut loc un Te deum de mulțumire oficiat de un sobor de preoţi, atât pentru Sfântul Andrei cât și în memoria înaintașilor noștri care s-au jertfit pentru a-şi apăra ţara, drepturile şi libertatea românilor.

,,Am ales să organizăm aceste două evenimente în acest loc, în zi de mare sărbătoare. Am mulțumit Sfântului Andrei pentru că ne ocrotește și îi ocrotește pe toți cei care vin în acest loc și care beau apă din izvorul aflat lângă troița ridicată aici de noi. La eveniment au participat localnici din comuna noastră dar și din comuna Lupșa, împreună cu primarul comunei și viceprimarul de acolo. Din păcate, această perioadă de pandemie care este restrictivă nu ne-a permis să avem un eveniment de mai mare amploare, însă am dorit să nu treacă nemarcate aceste două evenimente importante pentru români. Le mulțumesc preoților și tuturor celor care ne-au fost alături”, a declarat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Localnicii din Bistra și din Lupșa și autoritățile locale au ales să sărbătorească împreună Ziua Națională a României arătând încă o dată că românii știu să fie uniți, să își cinstească țara și valorile naționale.

,,Uniți în cuget și-n simțiri” ei au cinstit eroismul, sacrificial şi credinţa strămoșilor care au făcut posibil ca toată suflarea românească să trăiască într-un singur stat – România.

Troiţa  ridicată la Popasul Sfântului Andrei unde a avut loc evenimentul veghează apele izvorului. În trecut, strămoşii noştri ridicau lângă fiecare fântână, la izvoare sau la intersecţie de drumuri o troiţă, pentru credinţă, pentru închinare şi pentru protecţia celor care ajungeau în acele locuri sau îşi potoleau setea cu apa limpede şi curată.

Acum, într-un astfel de loc, datorită acestor români minunați din cele două comune din Munții Apuseni, Bistra și Lupșa, s-a întâlnit prezentul și trecutul.

Strămoșii noștri și cei care conduc astăzi destinele celor două comune au avut și au un singur țel – o Românie puternică, un viitor mai bun pentru noi toți şi pentru generaţiile viitoare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate