.

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronzla categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa. Câștigătorii au fost anunțați în cadrul unei gale festive care a avut loc la Londra.

Transform Awards, organizată de publicația Transform Magazine,este singura competiție care premiază excelența în strategie, dezvoltarea și execuția de brand în categorii care variază de la branduri corporate, de produs și până la branduri de locuri. Printre câștigătorii ediției de anul acesta, la alte categorii, se numără companii faimoase la nivel mondial și agenții de creație prestigioase. Lista completă a câștigătorilor laTransform Awards Europe 2024aici.

Brandurile turistice”Țara Hațegului – Istorii Vii” și ”Hațeg – Capitala Dinozaurilor”, precum și strategia de branding a regiunii au fost create în 2023 de agenția GMP CommUnityșiInstitutul pentru Orașe Vizionare(IOV) în urma unui proces participativ derulat de Asociația de Turism Retezat, împreună cu Primăria Orașului Hațeg, administrații de arii protejate, situri UNESCO (Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului) și reprezentanți ai comunităților locale. Procesul a durat opt luni și a venit ca un răspuns la nevoia de a reuni sub o umbrela unică de comunicare, bogăția și diversitatea obiectivelor turistice din Țara Hațegului, pentru a dezvolta sustenabil turismul în regiune, dar și de a crește sentimentul de apartenență al localnicilor la zonă.

GMP CommUnity a semnat identitatea vizuală și sloganul brandului, iar Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), specialiști în branding de destinații (place branding), a dezvoltat strategia de branding. Povestea brandului și detalii despre procespot fi găsite aici.

Felix Tătaru, Președinte Institutul pentru Orașe Vizionare:Suntem mândri că am putut contribui la crearea și promovarea brandului Țării Hațegului, care reprezintă nu doar o regiune, ci o întreagă comunitate. Sperăm că acest premiu european să reprezinte pentru cele două branduri – “Capitala Dinozaurilor” pentru orașul Hațeg și “Istorii Vii” pentru Țara Hațegului –un prim pas într-o călătorie ambițioasă de recunoaștere internațională.”

Anca Rusu, Asociația de Turism Retezat – Manager Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat: “Tot ceea ce am construit pentru Țara Hațegului, începând cu 2015, anul în care am creat parteneriatul public-privat și ne-am asumat, în numele acestuia, dezvoltarea și promovarea turismului durabil în acest areal extraordinar de valoros, am construit în mod profesionist. În acest sens, am realizat primele monitorizări ale fluxului de turiști, strategii de dezvoltare și promovare, studii sociologice (atât pentru turiști, cât și pentru localnici), ne-am dorit și am și realizat o strategie de branding local, fiind una dintre puținele zone din România care se pot mândri cu un asemenea document.

Este onorantă această medalie de bronz, ne bucură faptul că Țara Hațegului se numără printre câștigătorii Transform Awards și le suntem recunoscători echipelor IOV și GMP CommUnity!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate