.

Vigilenţa le-a scăpat pe două femei să nu devină victime ale înşelătoriei de tip “accidentul”

În cursul zilei de miercuri, 20 martie 2019, Poliția Municipiului Orăștie  a fost sesizată de două femei din localitate, în vârstă de 62 şi 77 de ani, cu privire la faptul că au fost apelate pe telefonul fix de persoane care au relatat faptul că „fiicele” acestora au suferit accidente rutiere și au nevoie urgentă de 35.000 lei pentru a fi transportate la București „pentru mai multe investigații”.

Cele două femei au adresat mai multe întrebări despre „rudele” implicate în aşa-zisele accidente şi și-au dat seama că nu este vorba de fiicele lor, motiv pentru care au apelat numărul de urgenţă 112, sesizând Poliţia cu privire la comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii identităţii autorilor şi a luării măsurilor legale.

***

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

 În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate