.

UPT a inaugurat noul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului

Cu o istorie remarcabilă ce datează din 1948, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universității Politehnica Timișoara a marcat astăzi, 3 aprilie 2024, un moment semnificativ în evoluția sa, printr-o etapă nouă și promițătoare: inaugurarea unei clădiri ultramoderne, dedicată cercetării, inovației și educației în domeniul ingineriei chimice, biotehnologiilor și a protecției mediului.

Evenimentul de inaugurare a avut loc în holul central al noii clădiri, în prezența reprezentanților conducerii Universității Politehnica, a cadrelor didactice ale Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, a partenerilor economici, institutelor de cercetare și a studenților facultății.

Clădirea de pe Bulevardul Vasile Pârvan, Nr. 6 a fost proiectată pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare și reprezintă culminarea eforturilor susținute ale facultății de a se adapta și a evolua în consonanță cu cerințele academice și industriale contemporane. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 23 iulie 2020, iar turnarea fundației a avut loc în octombrie 2020. Astăzi, la inaugurare, Universitatea Politehnica se mândrește cu 10 laboratoare didactice noi, care acoperă o suprafață totală de 1178 mp și 7 laboratoare de cercetare, însumând 345 mp. Clădirea găzduiește, de asemenea, 6 birouri și 2 zone de relaxare pentru studenți, de pe peste 1000 mp.

   „După 42 de ani, visul nostru de a fi toți împreună a devenit realitate. Deschidem astăzi un nou capitol în istoria facultății noastre, marcând începutul unei noi ere, unde toți studenții și cercetătorii își vor putea desfășura activitățile într-un cadru modern, adecvat secolului în care trăim”, a afirmat Prof.univ.dr.ing. Gabriela – Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, absolventă a facultății și actualmente cadru didactic la aceeași facultate.

Noua clădire este construită în continuarea actualului sediu al facultății iar extinderea a devenit posibilă în urma accesării de fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste 40 de milioane de lei, dintre care 11 milioane fiind finanțate de către UPT.

 „Sunt extrem de încântat să mă aflu astăzi aici, într-o locație care servește drept punte între vechi și nou, între trecut și viitor. Este fascinantă această tranziție între cele două clădiri,” a declarat Sorin Maxim, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest.

Acest eveniment deosebit marchează un nou început pentru Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, reiterând angajamentul Universității Politehnica Timișoara către inovație, excelență educațională și cercetare de avangardă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate