.

Un dulce pentru week-end: Prăjitură cu foi de napolitane și cremă de rahat

Ingrediente: 6 foi ( 19,5/28,5 cm), 500 g rahat multicolor (roșu, galben, verde), 300 g rahat cu cacao, 250 g unt, sucul de la 3 lămâi.

Mod de preparare:

Pentru început, rahatul se va separa după culori, apoi se taie în bucăți. Untul se împarte în cinci, pentru că vor fi cinci straturi de cremă, dintre care două de cacao. Rahatul cu cacao fiind mai dens și mai puțin dulce, se va pune în două straturi. Lămâile se storc de suc și se trece la prepararea cremei.

Bucățile de rahat se topesc, pe rând, împreună cu bucata aferentă de unt, până la omogenizare. Se pot topi și în baie de abur, iar dacă mai rămân câteva bucățele mici prin cremă, acestea dau bine ca aspect. După ce vasul se ia de pe foc, se adaugă zeama de lămâie în fiecare, până ce crema devine omogenă. Crema fierbinte, se va întinde imediat pe foaia de napolitană, acoperindu-se cu următoarea foaie, peste care se așază o greutate (un tocător, o carte etc.).

În același mod se procedează cu următoarea cremă, care se întinde peste a doua foaie, procedându-se la fel și cu celelalte foi. Când toate foile sunt puse și prăjitura este gata, se acoperă cu o folie și se dă la rece pentru cel puțin o oră.

Important !

Sucul de lămâie se pune după gust, în fiecare sortiment de cremă. Cine dorește, poate să nu separe cremele pe culori. De asemenea, poate fi un singur fel de rahat, după preferință. https://www.bucataras.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate