.

„TU DECIZI PENTRU DEVA!”. Ultimele 3 zile pentru depunerea proiectelor!

Mai sunt 3 zile în care devenii pot depune proiecte în cadrul programului de bugetare participativă pentru care Primăria Municipiului Deva a alocat, anul acesta, 500.000 de la bugetul local.

Până joi, 28 februarie 2019, orice persoană care a împlinit 18 ani şi are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Deva poate trimite pe adresa [email protected] o propunere de proiect care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul nostru.

Proiectele pe care devenii le-au propus, până acum, pentru oraşul lor pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, Secţiunea TU DECIZI – Bugetare participativă (link: http://www.primariadeva.ro/…/proiecte-depuse-2019-02-22-08-…):

1. treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie;

2. împrejmuire platformă deşeuri blloc ANL3 (strada M. Eminescu), cu acces controlat şi iluminat stradal;

3. amenajare spaţii verzi în zona blocului ANL3, strada M. Eminescu;

4. trecere de pietoni şi limitatoare de viteză în faţa blocului ANL3, strada M. Eminescu;

5. reamenajare părculeţ bloc 1, în spatele blocului ANL3;
6. reabilitarea sălii de sport „Robert Singer”, strada Titu Maiorescu;

7. amenajarea unor staţii de autobuz în Cartierul Grigorescu;

8. afişarea pe zidul Cetăţii Deva a numărului 750, care marchează numărul de ani scurşi de la prima menţiune documentară a municipiului Deva;

9. pachete table interactive şi videoproiectoare la Colegiul Naţional „Decebal” Deva;

10. reabilitarea terenului de tenis din zona „Pădurea Bejan” sau construirea unui teren multifuncţional de sport în zona „Pădurea Bejan”;

11. modernizare zonă verde şi crearea unui spaţiu de joacă pentru copii între blocul C1 (strada M. Eminescu) şi blocul 4 (Aleea Plopilor);

12. mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei în zona străzii Liliacului;

13. mese pentru tenis de masă, în curtea Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil” (strada Titu Maiorescu);

14. bănci și mese din lemn, pe strada Titu Maiorescu (în zona cuprinsă între strada Oituz și Aleea Armatei).

Toate proiectele depuse până joi, 28 februarie 2019, vor intra în procesul de analiză şi validare, care se derulează în perioada 1-15 martie 2019. Proiectele validate vor intra în etapa de votare, în perioada 15-30 martie 2019. Fiecare cetăţean va avea dreptul la un singur vot pentru proiectul preferat. Rezultatele votului online vor fi comunicate în data de 2 aprilie 2019.
Primele 5 proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi vor fi implementate de municipalitate.

Toate informaţiile cu privire la programul de bugetare participativă derulat de Primăria Municipiului Deva (regulament, domeniile în care se vor încadra proiectele, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească proiectele, calendarul de desfăşurare a programului, proiectele depuse) sunt disponibile pe www.primariadeva.ro, Secţiunea TU DECIZI – Bugetare participativă şi pot fi consultate accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/bugetare-participativa.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate