.

„Trenurile Soarelui”: Cele mai importante orașe vor fi legate de litoral

„Trenurile Soarelui”, programul estival al CFR Călători se reia de vineri noaptea, 14/15 iunie. 30 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Compania anunţă că toate regiunile ţării vor fi conectate în această vară cu litoralul românesc, potrivit Adevărul.

Orașele Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău vor fi legate de mare, după cum urmează:

  • 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
  • 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 dus/întors din București Nord (din care 9 trec și prin București Băneasa), 2 dus/întors numai din București Băneasa și unul dus/întors din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului.

Toate trenurile InterRegio estivale au vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate, precizează CFR Călători.

Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare, astfel că cei care aleg să meargă cu trenul pot beneficia de reduceri precum:

  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie,
  • 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa-Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători. /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate