.

Peste 800 de mii de euro, fonduri nerambursabile, investite pentru modernizarea străzilor din comuna Bistra

Lucrările de modernizare a străzilor în localitatea Bistra se află în derulare.

Proiectul este finanțat din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Valoarea totală a investiției este de 4.124.493,41 lei (valoarea finanțată de minister este de 3.996.688,60 lei iar contribuția UAT Bistra este de 127.804,81 lei).

În cadrul acestui proiect sunt modernizați 4161 metri de drum, și se vor realize șanțuri, rigole și 23 de podețe.

,,Modernizarea străzilor și a drumurilor din comuna noastră este importantă pentru administrația publică locală și pentru localnici. Se lucrează la străzi. Vom continua cu fiecare stradă în parte, până la finalizarea proiectului”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Până acum au fost asfaltate străzile Luncii, Bolfi, Calea Turzii ramificație 1 și 2 (la Păștești și stația de epurare) și Solidarității.

Se află în lucru străzile 22 Decembrie, Avram Iancu, Crișan, Cloșca, Piezișă,  și Aviatorilor.

Administrația public locală va continua cu străzile Gruieț, Horea, Păștești, Valea Mare, Trompoș, Șoferilor, Valea Bistrișorii, Petru Pavel Aron și Rude.

Comuna Bistra are peste 90 de drumuri comunale și sătești, în lungime de peste 200 de km. Pe lângă drumurile comunale și sătești se mai adaugă şi reţeaua stradală din central comunei, cu 33 de străzi.

Lucrările de modernizare a străzilor sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru creșterea confortului și siguranței locuitorilor. Este un pas important în direcția dezvoltării durabile a comunei Bistra.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate