.

Tarifele la energia electrică și gaze rămân neschimbate până în 2022

Preţul energiei şi al gazelor naturale pentru consumatorii casnici în regim reglementat nu vor creşte până în anul 2022, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114/2018 privind măsuri fiscal-bugetare, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Scumpirea gazului extras în România, cu peste 15% față de toamna trecută, se vede deja în facturi mai mari pentru clienții care au semnat contracte cu furnizorii, pe piața liberă. Prețurile pe piața concurențială sunt acum mai mari cu până la 45% față de tarifele de pe piața reglementată, arată datele oficiale. Din acest motiv, mulți clienți au depus plângeri la Autoritatea de Reglementare în Energie.

Și tarifele la electricitate sunt mai mari pe piața liberă cu până la 50% față de piața reglementată. Dar, de curând, legea a fost modificată, iar clienții pot să aleagă.

Specialiștii în energie susțin însă că nu se știe cât de mari vor fi și aici avantajele. Noile tarife la gaze și la electricitate pe care le vor plăti consumatorii finali sunt încă în lucru, după ce Guvernul a decis plafornarea prețurilor la producători. Singura certitudine este că vor rămâne neschimbate pentru următorii trei ani.

Conducerea Autorității de Reglementare în Energie promite că noile tarife, ce urmează a fi anunțate la gaze și la energia electrică, vor rămâne neschimbate până în 2022./stiri.tvr.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate