.

EPIDEMIE de GRIPĂ declarată OFICIAL în România. Ultimul bilanț, 54 de morți

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat trei săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii.

Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă. Ministerul Sănătății menține măsurile transmise încă din data de 17 ianuarie în vederea limitării cazurilor și își propune să limiteze numărul de decese și circulația virusului, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până marți.

Sorina Pintea a adăugat că Ministerul Sănătății a recomandat, ca măsuri suplimentare, limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

Se solicită limitarea accesului vizitatorilor în mod real în unitățile sanitare, refacerea stocurilor de antivirale, începerea imediat a tratamentului cu antivirale a pacienților care se prezintă la spital și vaccinarea personalului medical.

Sorina Pintea declarase, vinerea trecută, că autoritățile nu vor lua măsuri suplimentare în cazul în care va fi declarată epidemie de gripă, deoarece se acționa, autoritățile acționează, încă de săptămâna trecută, la fel ca în cazul unei epidemii.

Sorina Pintea a mai anunțat că nu se va lua măsura închiderii școlilor, ci „fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc (din cauza gripei – n.red.). Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot decide acest lucru”./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate