.

Succes pentru elevii hunedoreni la Olimpiada naționale de limba și literatura română pentru școlile/secțiile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora

În perioada 11.04.2024 – 14.04.2024 s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei naționale de limba și literatura română pentru școlile/secțiile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora (clasele V-XII) , la Arad.
Lotul care a reprezentat județul Hunedoara:
Secțiunea A, limba maghiară:
– Szvinicsán Irisz-Anna, clasa a V-a, de la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” Deva (prof. Tetea Luminița Liliana)
– Coadă Timea Antonia, clasa a VII-a, de la la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” Deva, PREMIUL III, (prof. Dincă Raluca Iulia)
– Szecsi Simion Francisc, clasa a VIII-a , de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni (prof. Sofalvi Andrea)
– Koós Kinga, clasa a X-a, de la la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” Deva, MENȚIUNE, poziția a IV-a în clasament, cu cel mai mare punctaj la scris (prof. Dincă Raluca Iulia)
Secțiunea B, alte minorități:
-Marchiș Iulia, clasa a V-a, de la Colegiul Național „Decebal” Deva (prof. Nițu Gloria)
– Kunst Ana, clasa a VI-a, de la Colegiul Național „Decebal” Deva, MENȚIUNE, poziția a V-a în clasament, (prof. Dinga Daniela)
-Iaremschi Ana Jarmila, clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Decebal”, Deva, PREMIUL I , cel mai mare punctaj la scris și punctajul maxim la oral (prof. Nicula Nicoleta)
– Mihăescu-Duță Vlad Ștefan, clasa IX-a, de la Colegiul Național „Decebal” Deva, PREMIUL III (Prof. Nițu Gloria).
Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori pentru perfomanța deosebită și multe mulțumiri dnei prof. însoțitor Andrea Sofalvi de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni pentru implicare pe tot parcursul pregătirii lotului.
Împreună cu dna profesoară Anamaria Muntean, de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny”, Simeria, am avut onoarea de a participa, în calitate de membri ai Comisiei Centrale a olimpiadei, la o competiție care reunește, an de an, participanți ce sărbătoresc diversitatea culturală și lingvistică, și care cinstesc limba și literatura română, la cel mai înalt nivel preuniversitar.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate