.

Jurnalismul – parte a unui întreg ce reprezintă o forță

… a fost genericul unei reușite activități desfășurate acum, în Postul Sfintelor Paști, la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” din orașul de pe Cerna – Hunedoara și dedicată memoriei lui Doru Dinu Glăvan (foto 1) – un brand al jurnalismului, fost președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și plecat mult prea devreme în lumea vieții veșnice.

Organizatori au fost ziarul „Accent Media” (director Cornel Poenar) și Centrul Educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană” cu sprijinul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Despre rolul jurnalismului ca element indispensabil al vieții cotidiene a vorbit celor prezenți Cornel Poenar, directorul ziarului „Accent Media” – membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

S-au punctat cu această ocazie și momentele semnificative din viața lui Doru Dinu Glăvan, jurnalistul, omul cu talent aparte, cu un limbaj plin de simboluri și metafore care se nășteau din tensiunea unui zbucium interior. El a fost omul cu o matură conștiință jurnalistică care s-a identificat cu însăși întreaga sa activitate, conferind din plin vrednicie, curaj și puritate sufletească.

Aplaudat a fost momentul premierii câștigătorilor concursului de jurnalism „Mândria de a fi român” și înființarea cercului de jurnalism „Doru Dinu Glăvan” care va fi coordonat de prof. Susanyi Carmen Isabela.

Primii patru câștigători ai întrecerii jurnalistice (Păscăruș Gabriel, Stoica Anamaria Andreea,  Purghel Sebastian și Sârbu Alesia) au primit cărți și diplome.

Prof. coordonator al concursului, Susanyi Carmen Isabela și directorul adjunct al liceului, ing. Andreea Constantinescu, au primit din partea organizatorilor Diploma de excelență pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria, credința și glia strămoșească.

Au consemnat Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate