.

Sportul românesc are tot mai puțini bani

Președintele Agenției Naționale de Sport, Elisabeta Lipă, a confirmat că bugetul alocat federaţiilor sportive până la finalul Jocurilor Olimpice de la Paris este de 104 milioane de lei, precizând că strategia de finanţare va fi total diferită faţă de anii anteriori.
Mai exact, sumele afe­rente pregătirii şi participării sportivilor români la JO de la Paris vor fi acordate prin intermediul Comitetului Olim­pic şi Sportiv Român, ur­mând ca ANS să finanţeze celelalte activităţi ale fede­raţiilor.
„ Sunt 68 de federaţii care vor fi finanţate anul acesta şi avem trei federaţii care în momentul în care îşi vor completa dosarele cu sigu­ranţă că vor intra şi ele la finanțare. Este vorba de federațiile de handbal, tenis și cea de hochei.Termenul de depunere a dosarelor de finanțare a fost până pe 10 ianuarie. Anul acesta strategia de finanţare va fi total diferită faţă de cum ne-am obişnuit până acum. Având în vedere că vorbim despre Jocurile Olimpice, avem obli­gaţia să susţinem toate fede­rațiile olimpice în primul rând, ca să se prezinte cât mai bine şi cât mai frumos la Jocurile Olimpice de la Paris. Dar avem obligaţia să nu-i uităm nici pe ceilalţi, şi aici mă refer la sporturile neolimpice, pentru că vorbim de o naţiune sănătoasă, de copii sănătoşi, de mişcare, de sport de masă, şi nu avem voie să nu ne aplecăm şi către această zonă. Nu uitaţi că vorbim despre primele şapte luni, inclusiv Jocurile Olimpice, deci nu este o finanțare asigurată pe toată perioada anului”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate