.

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală înfrumusețează Deva

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală este în plină desfășurare a campaniei de curățenie de primăvară.

Municipiul reședință de județ este pregătit să primească turiști dar activitățile sunt desfășurate în primul rând pentru confortul locuitorilor Devei.

Toaletări, cosit spații verzi, recondiționare sau înlocuire mobilier urban

Activitățile desfășurate de SPIGM Deva sunt diverse.

În cartiere, spațiile verzi sunt cosite de echipele de muncitori.

În sensurile giratorii din oraș au fost plantate de către muncitorii de la serele proprii ale SPIGM, panseluțe, lalele și alte flori de sezon.

Mobilierul urban se recondiționează, dar angajații SPIGM Deva au confecționat și bănci, mese, coșuri de gunoi, care le vor înlocui pe cele care sunt foarte deteriorate și nu se mai pot repara.

„Am toaletat ce era necesar, acum cosim. Echipele noastre sunt pe teren în fiecare cartier și continuăm această activitate zilnic. Colegele de la sere au plantat flori în oraș. Înlocuim de asemenea și coșurile de gunoi care sunt deteriorate și nu se mai pot repara. Cele care se pot repara vor fi reparate și repuse în locurile de unde au fost demontate”, ne-a declarat Irinel Faur, directorul SPIGM Deva.

Locuri de joacă pentru copii modernizate

Și locurile de joacă au fost pregătite pentru copii.

„Am făcut reparațiile necesare. În fiecare zi, suntem în locurile de joacă din cartiere. Zilnic apar probleme, fie din cauza faptului că nu sunt folosite corespunzător, fie pentru că sunt foarte uzate”, a mai afirmat Irinel Faur.

În oraș sunt aproape 40 de locuri de joacă pentru copii.

Cel mai ambițios proiect a fost cel de de reabilitare a locului de joacă din Parcul Cetății Deva.

Noul loc de joacă are mai multe echipamente: un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăne pentru copii cu dizabilități, balansoare, figurine pe arc, dar și coșuri de gunoi, bănci stradale.

În premieră, noul loc de joacă are o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, indicatoare rutiere, treceri de pietoni etc. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învățământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber.

În atribuțiile SPIGM Deva se află și trasarea dar și întreținerea marcajelor rutiere.O activitate pe care SPIGM Deva o realizează cu responsabilitate.

SPIGM Deva se află în subordinea Consiliului Local Deva și are ca principal obiect de activitate întreţinerea spaţiilor verzi, a parcurilor, a zonelor de agrement, locurilor de joacă, fântânilor arteziene de pe domeniul public si privat al municipiului Deva și a bazelor sportive si de agrement.

Telefonul cetățeanului

Dacă doriți să sunați pentru sugestii, opinii legate de activitatea de curățire și întreținere a spațiilor publice sau alte activități de competența Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală SPIGM Deva puteți face acest lucru apelând numărul de telefon 0254.233.588.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate