.

S-au finalizat lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva

 În 31 octombrie 2023, avut loc recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare termică a blocului 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva.

Principalele lucrări care au fost executate sunt: izolarea termică a fațadelor,  înlocuirea tâmplăriei exterioare, închideri de balcoane cu tâmplărie termoizolantă,  termo-hidroizolarea terasei, respectiv termoizolarea planșeului peste ultimul nivel,  izolare termică a planșeului peste subsol, înlocuire lifturi.

De asemenea, datorită faptului că intrările în acest bloc nu permit amenajarea de rampe pentru persoanele dizabilități locomotorii, s-a achiziționat un elevator electric cu șenile pentru transportul acestora pe scări.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a acestui bloc au fost finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, iar obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 60 de pe Aleea Streiului din municipiul Deva, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, de a reduce consumul de energie.

Cele 130 de apartamente din cele două scări de bloc au trecut la o clasă energetică superioară. Confortul termic al locatarilor este îmbunătățit iar consumul de energie pentru încălzire a fost redus.

De asemenea, conform Certificatului de performanță energetică elaborat la finalizarea lucrărilor de reabilitare termică, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică A.

Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 5 ani, perioadă în care, atât constructorul cât și beneficiarul, vor urmări comportarea în timp a lucrărilor realizate.

Valoarea contractului de finanțare pentru acest proiect este de 2.989.216,42  lei  (peste 600.000 euro).

Așteptăm asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit.

Anveloparea blocurilor din Deva este o prioritate pentru administrația publică locală care și-a propus ca un număr cât mai mare de blocuri de locuințe să beneficieze de finanțare prin programele de creștere a eficienței energetice.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate