.

PSD ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ HUNEDOARA – COMUNICAT DE PRESĂ

Organizația Județeană Hunedoara a Partidului Social-Democrat ia poziție față de acțiunile Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de pichetare a sediului județean, precum și față de conținutul mesajelor cu care membrii acestei formațiuni politice încearcă să-și atragă simpatia locuitorilor județului Hunedoara. 

Pentru o corectă informare a opiniei publice din județul Hunedoara, se impun  o serie de precizări:

Până la această dată, PSD nu a luat nicio decizie în partid privitoare la propunerile partenerilor de guvernare de la PNL de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare. Acțiunile din ultima vreme și acuzațiile AUR că o astfel de comasare afectează democrația arată lipsa de cultură europeană a acestui partid. Suprapunerea alegerilor europarlamentare cu alte tipuri de alegeri este un fapt obișnuit în Uniunea Europeană, în state cu democrații puternice, precum Germania, Belgia, Italia, Irlanda etc.

Considerăm că argumentul invocat de AUR, cum că prin comasarea alegerilor se produce confuzie la nivelul electoratului, este jignitor față de alegători. AUR nu face altceva decât să insinueze că alegătorii români nu au capacitatea de a distinge foarte clar între tematica locală și cea europeană. Este o abordare total nedreaptă, ofensatoare, pe care Organizația Județeană a PSD Hunedoara o condamnă cu fermitate.

Cetățenii din județul Hunedoara sunt alegători inteligenți și pot distinge foarte clar între tematica locală și europeană. În plus, pot face foarte bine distincția între partidele responsabile, pro-europene, orientate spre soluții, și cele de tip extremist, cu reflexe sovietice, orientate doar spre scandal.

Acțiunile de azi (miercuri – n.red.) ale AUR sunt definitorii pentru acest partid: când nu te poți face remarcat prin idei și soluții constructive, singura cale este să atragi atenția prin scandal.

Maniera de a căuta mereu ceartă, de a se manifesta agresiv pe scena politică, prin acțiuni violente împotriva competitorilor politici a devenit emblematică pentru AUR. Este un comportament specific multora dintre reprezentanții acestui partid, care se manifestă agresiv și violent și în afara vieții politice.

Cu siguranță, cetățenii decenți, civilizați, cu bun simț nu agreează astfel de manifestări și nu doresc să se asocieze cu astfel de personaje, iar acest lucru se va vedea cel mai bine la următoarele alegeri!

Biroul de presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate