.

OPINII: Violențele nasc violențe

”Pentru a lichida popoarele se începe prin a le altera, prin a le șterge memoria. Le distrugi cărțile, istoria, cultura și altcineva le scrie alte cărți, le dă altă cultură, le născocește o altă istorie. Între timp, poporul începe să uite ceea ce este și ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita și mai repede, limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor, care mai devreme sau mai târziu va muri de moarte naturală”, Milan Hubl, istoric ceh(1927-1989).

 Prognoza S.U.A. 2024: haos total, război civil, colaps economic

James Howard Kunstler, scriitor și comentator social S.U.A.

Istoricii viitorului se vor întreba cum vechiul arhetip „Shining City on a Hill” al Americii a fost transformat într-o capcană de gândaci, așa cum a ajuns țara noastră în pragul anului 2024 e.n. Vor fi la fel de uluiţi precum au fost facultatea de la Harvard, editorialiștii „The New York Times” sau „C.D.C.” în zilele noastre? Sau își vor da seama de adevăr până atunci?

Adevărul este: starea de greață a națiunii este declanșată de o cohortă a concetățenilor noștri înșelați de bucuria unei salvări cripto-religioase care le acoperă propriul dezgust față de sine, față de eșecul moral, nemulțumirile ciudate, ura, profanările intenționate, minciuna compulsivă, depravarea sexuală, înșelăciunea, venalitatea, cupiditatea și lipsă totală de limite. Ei distrug țara cu bună știință, conduși de avatarul lor ales, „Joe Biden”, și de caii multicolori pe care au călărit până aici.

Oamenii de la conducere

Care controlează pârghiile puterii, gestionează guvernul (și legea, școala, medicina etc.) transformat într-o arma malignă, trebuie să fie răsturnați. Nu puţini dintre ei ar trebui să se regăsească în instanţe şi, cu o judecată corectă, să fie conduşi în închisoare, poate chiar în camera specială unde vieţile celor răi sunt încheiate ceremonios. E posibil, pe bună dreptate, să vă întrebați: Merită America să intre în declin? Ei bine, știți vechiul proverb despre vremurile grele care îi fac pe oameni puternici… bărbații puternici aduc vremuri bune… vremurile bune fac bărbații slabi… Necazul nostru național este cu siguranță cauzat de o întâmplare precum cea descrisă în proverb, plus manifestarea unor cicluri terestre bine-cunoscute (de exemplu, „Fourth Turnings”), plus funcționarea emergenței ca dinamică implicată în toate acestea, completată de „sosul secret” de răutate globalistă, în scopul reducerii severe a populației și a decimării civilizației vestice în beneficiul șobolanilor transumaniști.

Înclinația mea naturală, știți, este un fel de alergie la schemele paranoide, dar este interesant de observat cât de bine coordonată a fost schema globală din ultimii ani – o mare parte a lumii care se blochează simultan pentru Covid-19…  campania globală de vaxx în masă… nebunia fiscală, însoțită de manevrele Băncii Centrale… operațiunile de cenzură extinsă… capturarea mass-mediei de știri… şi războiul.

Deci, țara este în colaps și este treaba noastră în 2024 să ne asigurăm că nu se duce naibii de tot. Aceasta este singura introducere pe care v-o ofer înainte de a ajunge la esența acestei analize: predicțiile pentru anul următor.

Marea cursă

Nu, nu, nu mă refer la negri, maronii, ocru sau albii din specia Homo sapiens, ci la un concurs epic între forțele deja în mișcare și modul în care se desfășoară această competiție. Trei mari tendințe ne propulsează pe teritoriul neexplorat al viitorului apropiat:

– avans tehnologic, în special al inteligenței artificiale;

– prăbușirea sistemelor complexe necesare pentru a conduce o civilizație avansată tehnologic;

– tulburarea geopolitică (inclusiv pe plan intern în SUA.

Unele combo-uri dintre acestea trei vor determina direcția în care istoria va merge în anul următor. Va fi vorba de tirania techno a elitei care asuprește servitorii care mănâncă gândaci conform obiectivelor proclamate de W.E.F. (Forumul Economic Mondial-Davos)? O nirvana robotică concepută de Google pentru a petrece timpul liber intergalactic? Un fel de situație apocaliptică ca Mad Max sau un „World Made by Hand”? Un război al tuturor împotriva tuturor (sau poate doar unii împotriva unora)? Sau doar mai mult din același iacobinism obositor, neconcludent, morbid și grotesc, woke, post-modern?

S.U.A. sub conducerea lui Joe Biden

Și-a pierdut credibilitatea militară, puterea economică și autoritatea morală. Trebuie să ne întrebăm dacă suntem susceptibili de a fi depășiți și, eventual, chiar ocupați de adversarii noștri. Desigur, prima datorie a oricărui guvern este de a apăra teritoriul suveran al ţării. Șeful Securității al lui Joe Biden, Mayorkas, permite intrarea a peste 10.000 de străini ilegali peste granița mexicană în fiecare zi. Cele mai multe dintre aceste personaje sunt bărbați care au vârsta necesară serviciului militar, 90% dintre ei vin din alte locuri decât America Latină, destul de puțini din China și țări musulmane ostile. Nu ne mai deranjăm să le mai verificăm. Le oferim doar telefoane mobile, carduri de debit încărcate cu 5.000 de dolari, bani de buzunar, și bilete de avion către… oriunde doresc. Nu sunt aici pentru a face Moo Goo Gai Pan sau pentru a tăia gard viu.

E SUA în explozie?

Bătrânul Președinte de la Casa Albă nu mai poate fi oprit. Asta e opinia mea văzând evenimentele care se succed într-un ritm absolut nebun. Cine s-ar fi gândit în urmă cu doar câteva luni că ne vom trezi într-un asemenea setup? Cine ar fi crezut că situația mondială se va deteriora într-un asemenea hal. Și toate acestea deoarece cea mai înaltă funcție a statului american e ocupată de un bătrânel  care, din când în când, mai are obiceiul să facă și lucruri anapada.

O să încep de la situația din Orientul Mijlociu unde, din punctul meu de vedere, situația e scăpată total de sub control. E cât se poate de clar că Iranul face un joc foarte isteț acolo. Își înarmează milițiile cu arme ieftine, epuizând antiaerienele țintelor urmărite.

În Orient, milițiile de eliberare care acționează în Irak și Siria utilizează intens armament ieftin și dau lovituri năucitoare. Într-un atac de acum câteva zile, sistemul Patriot nu a fost capabil să anihileze o rachetă balistică iraniană, ceea ce arată că, din punct de vedere tehnologic, SUA e la pământ. De altfel s-a văzut clar din modul în care rușii au reușit să invalideze cu o ușurință maximă sistemele Patriot (și echivalentele occidentale).

„Proiectul” de apărare al coridorului marin prin Marea Roșie, de asemenea e un eșec usturător. Rebelii Houthi efectiv își bat joc de sutele de miliarde afișate de americani, sub forma navelor avansate de război sau a portavioanelor imense. Indiferent de forța de intimidare pusă la bătaie de către americani, se dovedește că Houthi găsesc vulnerabilitățile și lovesc nemilos.

E SUA în explozie? Încă nu, dar mult nu mai e. Laboratoarele deep state-ului vor să „inginerizeze” o nouă prosperitate, care să readucă ceva din coeziunea de altă dată. Doar că, până acum, toată acea bunăstare s-a dovedit a fi un eșec teribil din care au rămas doar promisiuni seci. (www.art-emis.ro – câteva fragmente extrase din presa americană). Nu trebuie uitat că Texasul este al treilea contributor la bugetul SUA. De partea lui mai sunt 27 de state. E complexă problema și complicată.

UE se dezintegrează

Război total împotriva Green Deal. Se destramă UE. Franța nu mai vrea Green Deal și globalizare. Războiul nu este cel declarativ al oficialilor NATO, care tot bagă bățul prin gardul Federației Ruse, la comanda americanilor. Adevăratul război deja a început în Europa, declanșat de fermierii francezi împotriva Green Deal, împotriva UE sau a ceea ce a devenit și împotriva jafului generalizat al multinaționalelor. Actele de vandalism, extinse pe tot teritoriul Franței, sub deviza ”trăim liber sau murim”, arată că nu mai există cale de întoarcere și anunță dezintegrarea UE.

Ceea ce se întâmplă acum în Franța este de o gravitate fără precedent. Cu toată cenzura din mass-media globală și cu toate încercările de a îndrepta furia oamenilor împotriva fermierilor francezi, dat fiind distrugerile produse, războiul declanșat în această țară aduce, fără îndoială, sfârșitul Uniunii Europene, sau a construcției schimonosite care a mai rămas.

Ironia sorții face ca agricultorii francezi să se plângă acum de exact aceleași lucruri pe care le trăiește de ani de zile agricultura românească. Multinaționalele care dețin marile rețele comerciale fac legea și încasează, pe lanțul alimentar, cel mai mare profit, aducându-i la sapă de lemn pe producători. Aceleași multinaționale le refuză marfa conformă, doar pentru a vinde, cu câștiguri mai mari, marfa venită din Ucraina, din Polonia, Spania, Portugalia sau din State ale Americii Latine, la prețuri mai mici.

Tocmai de aceea, furia francezilor s-a îndreptat împotriva hipermarketurilor, în care au intrat și au golit rafturile de produse din afara Franței. Culmea este că, după această operațiune, rafturile au rămas aproape goale. Un alt lucru care i-a șocat pe fermierii francezi în hipermarketuri și în tirurile care veneau să aprovizioneze  marile magazine a fost ștampila cu proveniență Franța pe produse fabricate în Comunitatea Europeană sau în Ucraina. În România, fenomenul este de mult timp generalizat, astfel că, dacă nu cumperi direct de la producător, marfa este produsă în România doar pe etichetă. Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Foarte simplu. Autoritățile de control din România și din toate statele UE nu își fac treaba, devenind complici ai marilor retaileri.

Se tem că își vor pierde pământurile

Experimentul multinaționalelor s-a derulat prima oară în România, unde autoritățile statului și guvernele au putut fi mituite extrem de ușor. Mai întâi s-a dat lege pentru a permite străinilor să cumpere foarte ușor pământ românesc. Apoi s-au luat măsuri împotriva fermierilor români, de genul cele mai mici subvenții din UE, plăți întârziate, fără bani de despăgubiri în cazul calamităților naturale, absența totală a vreunui sprijin al statului sau al UE pentru procesare, accesul aproape interzis la creditele bancare, până când agricultorii au fost forțați să își vândă terenurile.

S-a ajuns, astfel, ca aproape 50% din terenurile arabile din România să fie deținute de proprietari străini. Și acesta a fost doar începutul. Acum, fermierii francezi avertizează că au ajuns în faliment și că multinaționalele le vor cumpăra terenurile agricole, așa cum a început să se întâmple deja, de anul trecut, în Germania, și că, în 3-4 ani, marile rețele comerciale vor avea controlul asupra tuturor terenurilor agricole din Uniunea Europeană. Picătura care a produs explozia de furie a fermierilor din mai multe state europene a fost anunțarea noilor măsuri ale Comisiei Europene, de condiționare a acordării subvențiilor de îndeplinirea criteriilor de mediu, de reducere a subvenției la motorină, sub pretextul descurajării utilizării combustibililor fosili, și de interzicere de a mai cultiva pe suprafețe extinse de teren.

Apel la boicotarea hipermarketurilor

Fermierii francezi au făcut apel la populație să boicoteze hipermarketurile și să cumpere direct de la producători, pentru că, altfel, produsele autohtone vor dispărea. Și asta în condițiile în care Franța este cel mai mare producător agricol din UE. Ultimele măsuri ale Comisiei Europene îngroapă definitiv agricultura din UE, confruntată deja cu interdicții de utilizare a mai multor pesticide și îngrășăminte, cu creșteri de prețuri la inputuri și la energie, pe fondul crizei energetice declanșate de politica halucinantă a Comisiei Europene. Culmea este că, în timp ce fermierii din UE s-au confruntat cu restricții majore și cu creșteri ale costurilor de producție, care au dus, implicit, la majorarea prețurilor, pe piața UE s-a dat liber la intrarea fără taxe vamale și fără conformitate cu regulile UE a unor cantități imense de produse agroalimentare din Ucraina, America Latină, SUA, Canada etc. Un europarlamentar francez semnala că, după ce s-a aprobat tratatul de liber schimb cu Noua Zeelandă, tocmai a fost votat un tratat de liber schimb cu Chile, prin care zeci de mii de tone de carne, dar și de alte produse vor intra în UE. La asta se adaugă viitorul tratat Mercosur, care va duce la inundarea pieței europene cu produse din țările Americii Latine, cu pesticide dăunătoare sănătății și cu organisme modificate genetic.

Data viitoare va vom ține la curent cu ce se întâmplă în SUA și UE.

Al dumneavoastră, același,

Prof Ioan Romeo Manzala

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate