.

Proiect de lege susținut și care a fost votat în Camera Deputaților

Grație unui proiect de lege pe care l-am susținut și care a fost votat astăzi în Camera Deputaților, pentru facilitarea execuției proiectelor de investiții publice, unitățile administrativ-teritoriale pot prelua în administrare temporară, pe bază de protocol de implementare, de la administratorul bunurilor proprietate publică sau privată a statului, care a dezvoltat cu privire la acestea un proiect de interes național finanțat integral sau parțial din fondurile anterior menționate, orice categorii de proiecte de interes național, cu respectarea condițiilor prevăzute de lege.
ℹ️Practic, pe perioada și în scopul implementării proiectelor de investiții se deleagă unităților administrativ-teritoriale sau asociațiilor de dezvoltare intercomunitară un drept de administrare temporară asupra terenurilor proprietate publică sau privată a statului pe care se implementează proiectul.
ℹ️Potrivit inițiativei legislative, durata dreptului de administrare temporară este egală cu durata implementării proiectului.
📌Venim astfel în sprijinul administrațiilor publice, în condițiile în care multe proiecte de interes național și local nu au putut fi implementate din rațiuni pur legislative. Unul dintre aceste motive îl reprezintă chiar cadrul legislativ privind exercitarea dreptului de administrare asupra unor bunuri proprietate publică sau privată a statului, care, în foarte multe situații a împiedicat sau întârziat realizarea unor proiecte de investiții.
Deputat Vetuța Stănescu,
Președinte PNL Filiala Hunedoara
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate