.

COMUNICAT DE PRESĂ – Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri

Lumea întreagă marchează astăzi Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, iar tema din acest an reprezintă un apel pentru investiția în prevenție.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se implică în mod constant în acțiuni și proiecte pentru creșterea gradului de conștientizare privind riscurile consumului de droguri și importanța sănătății mintale.

“Încă de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse am demarat maimulte programe și proiecte pentru prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. Statisticile sunt îngrijorătoare: în România, vârsta medie de la care începe consumul de droguri a scăzut la 13 ani. Acesta este semnalul de alarmă în urma căruia am demarat caravana „Fără Bariere”, o campanie de prevenție careîn luna aprilie a ajuns în 20 de orașe ale țării, numărând aproximativ 20.000 de participanți și peste 2 milioane de accesări în mediul online. Proiectul, finanțat prin fondurile Erasmus, a abordat multiple aspecte ale prevenirii consumului de droguri si a violenței, precum și a promovării sănătății mintale, cu un accent puternic pe participarea activă, schimbul de experiențe și dezvoltarea de abilități practice.”, a declarat Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Domnia sa a adăugat că utilizarea resurselor disponibile pe platforme dedicate, precum www.farabariere.ro, poate facilita accesul la servicii specializate, atât pentru familii, cât și pentru tineri. În egală măsură, familia joacă un rol esențial în prevenirea consumului de droguri și în sprijinirea membrilor afectați de această problemă.

De asemenea, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a extins campaniile de prevenție a consumului de droguri și în cadrul taberelor pe care le organizează în această vară. Astfel, timp de 3 luni, pe durata desfășurării taberelor organizate de către MFTES, participanții vor asista la atelierele tematice dedicate informării, cu scopul prevenirii și combaterii consumului de droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților.

“Cred în puterea lui „împreună” și tocmai de aceea astăzi, când marcăm această zi simbolică pentru lupta împotriva consumului de  droguri, fac un apel către părinți, profesori, societatea civilă, să ni se alăture în acest efort de prevenire prin diseminarea informațiilor cu privire la pericolul acestor substanțe. De asemenea, îmi exprim încă odată convingerea că România are nevoie urgentă de centre specializate pentru tratarea adicțiilor, pentru a ajuta  persoanele care au nevoie de sprijin în lupta cu acest flagel”, a conchis Natalia-Elena Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate