.

Primarul critică firmele care au reabilitat telecabina Deva

Primăria Deva va formula o plângere penală împotriva firmelor care au proiectat şi executat telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva, după ce noul echipament, pus în funcţiune la sfârşitul lunii martie, s-a defectat de mai multe ori.

Municipalitatea va depune şi o acţiune în civil prin care va solicita daune materiale şi morale pentru zilele în care telecabina nu a funcţionat.

Primarul Devei, Florin Oancea, apreciază situaţia în care s-a ajuns ca fiind una „neplăcută şi inacceptabilă”, menţionând că este determinat să întreprindă toate demersurile legale față de executantul investiției „pentru tragerea la răspundere și recuperarea daunelor materiale și de imagine”.

„Primăria municipiului Deva și-a onorat în totalitate obligațiile contractuale față de executantul investiției. De la data punerii în funcțiune, în repetate rânduri au fost constatate defecțiuni tehnice ori funcționarea necorespunzătoare a echipamentelor, ceea ce a generat oprirea pentru diferite intervale de timp a ascensorului. Astfel, la data de 19.04.2024 i-am notificat pe reprezentații asocierii de firme care au executat investiția și întrucât situația nu s-a remediat, în zilele următoare vom demara față de aceștia acțiunea civilă, urmând a solicita daune materiale corespunzătoare perioadei în care telecabina nu a funcționat și daune morale generate de afectarea negativă a imaginii și reputației UAT Municipiul Deva”, arată primarul Florin Oancea.

Acesta adaugă că Primaria municipiului Deva va formula plângere penală împotriva societăților implicate în proiectarea și execuția investiției, „solicitând a se verifica modul de achiziție al echipamentelor folosite, prețurile de achiziție, valoarea și modul de executare a contractelor de consultanță”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate