.

Prima verificare oficială pentru gimnastele junioare din loturile naționale

În perspectiva întrece­rilor de la Campionatele Europene de la Rimini (programate în perioada 2-5 mai)., Federația Română de Gimnastică a organizat la finalul săptămânii trecute o primă verificare la care au participat nouă gimnaste junioare aflate în pregătire la Complexul Olimpc Sydney 2000 de la Izvorani.
Cele nouă gimnaste sunt Alexia Blănaru, Bianca Dinu, Viviana Gînju, Marcela Cercea (toate CNOPJ Deva), Sara Cristea, Daria Tănasă (CNOPJ Onești), Adelina Ionescu (BOPJ Dinamo), Iris Iordache, Anamaria Mihăescu (BOPJ Steaua) dintre care se va desemna echipa de junioare a României, cu mențiunea că Iris Iordache (BOPJ Steaua) a concurat doar la paralele, iar Ariana Cotu (Deva), Natalia Badea, Ayana Luca şi Neli Evelina Papana nu au participat la această acţiune.
O brigadă formată din re­putatele arbitre Anca Grigoras, Angela Cacoveanu, Liliana Cosma, Vasilica Agop, Silvia Stroescu, Doina Olaru, Ileana Hrisca, Anca Drăghici şi Carina Franiov) au jurizat evoluţiile gimnastelor.
În urma evoluțiilor din acest concurs de verificare Anamaria Mihăescu (BOPJ Steaua) a câștigat cu un total de 47.066 puncte urmată de Adelina Ionescu (BOPJ Dinamo) 46.732 puncte și de Daria Tănasă (CNOPJ Oneşti) 45.266 puncte. Gimnastele care sunt legitimate în pre­gătire la CNOPJ Deva, s-au clasat pe următoarele patru locuri în următoarea ordine: 4. Bianca Dinu – 44.432 puncte 5. Viviana Gînju 43.799 puncte 6. Marcela Cercea 43.765 puncte 7. Alexia Blănaru 43.566 puncte locul 8 fiind ocupat de Sara Cristea (CNOPJ Oneşti) 43.499 puncte
Sportivele au fost însoțite la acest concurs de verificare de antrenorii Adela Popa, Mihai Zimcencu (CNOPJ Deva), Ileana Hrișcă, Florin Uzum (CNOPJ Onești), Dan Potra (BOPJ Dinamo), Angela Cacoveanu și Sebastian Ne­meș (BOPJ Steaua).
Până la desemnarea sporti­velor care ne vor reprezenta la competiția europeană se vor organiza mai multe concursuri de verificare, la care sperăm că gimnastele din centrul de la Deva să obţină rezultate mai bune.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate