.

Polițiștii locali au dat amenzi pentru produse alimentare expirate

Polițiștii locali de la Compartimentul activitate comercială din cadrul Direcției Poliția Locală Deva au fost în control la mai multe unități de alimentație publică din municipiul Deva.

La supermarket-uri dar și la magazine mai mici, de cartier, polițiștii locali au descoperit mai mute sortimente de produse cu termenul de valabilitate depășit. Pe lista produselor expirate se află: ciocolată, conserve de pește, file de somon, semipreparate, condimente, sucuri etc.

Oamenii legii au amendat șapte firme, iar valoarea totală a sancțiunilor contravenționale este de 16.000 lei.

Produsele expirate au fost confiscate și vor fi trimise pentru a fi distruse în siguranță de către o firmă specializată.

Amenzile pentru expunerea spre vânzare ori comercializarea de produse expirate se încadrează, conform legii, între 2.000-20.000 lei pentru persoanele juridice și 500-5.000 lei pentru persoanele fizice.

Comercializarea de produse fără documentele prevăzute de lege (documente de proveniență, etichetă cu termen de valabilitate, documente vamale, factură etc.)  sau produsele al căror termen de valabilitate este expirat, constituie o problemă majoră pentru siguranța sănătății consumatorilor.

Sancțiunile aplicate atât firmelor cât și persoanelor fizice pot fi de natură contravențională sau chiar penală, în funcție de gravitatea faptei săvârșite.

Polițiștii locali vor continua acțiunea de control în domeniul activității comerciale și la alte unități de alimentație publică din municipiul Deva, pentru a se asigura că sănătatea devenilor nu este pusă în pericol de către comercianți.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate