.

Poliţiştii hunedoreni continuă acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere

În perioada 23-24 martie 2024, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat o acțiune vizând prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, dar și a consumului de alcool sau substanțe interzise.

 Acțiunea s-a desfășurat pe toate arterele de circulație publică de pe raza județului Hunedoara.

În perioada menționată, polițiștii rutieri au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, incriminate de prevederile O.U.G. 195/2002, dintre care 60 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit și 4 sancțiuni pentru consum de alcool.

Totodată, polițiștii au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule față de 16 conducători auto, în 6 cazuri măsura fiind luată pentru depășirea limitei legale de viteză, iar în 5 cazuri pentru consum de alcool, în timp ce, pentru nereguli tehnice au fost reținute 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care exemplificăm:

• La data de 24 martie 2024, în jurul orei 00:05, polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitatea Sântandrei, care conducea un autoturism pe strada Șoseaua Națională (DN7), din orașul  Simeria, având în aerul expirat o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l, alcool pur.

De asemenea, în urma testării tânărului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

• La data de 24 martie 2024 , în jurul orei 00:30, a fost depistat în trafic, de către polițiști,  un bărbat de 52 de ani, din Petroșani, conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie, din orașul Petrila, având o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate