.

Aproximativ 170 de intervenţii şi misiuni ale pompierilor hunedoreni în perioada 22 – 24 martie

În zilele de 22, 23 și 24 martie, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 168 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.
Echipajele SMURD au răspuns la 127 solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele din Petroșani – 34 intervenții, Deva – 29 intervenții și Orăștie – 22 intervenții.
În aceste 3 zile, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată în urma cărora au fost cuprinse de flăcări, în total, 45 de hectare de teren.
În data de 23 martie, la orele prânzului, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de pădure.
În localitatea Groș pe o suprafață de aproximativ 10 ha au ars litieră de pădure stejar, subarboret și arboret tânăr. Sursa probabilă de aprindere a fost flacără deschisă.
În urma celui de-al doilea incendiu , produs în localitatea Bulzeștii de Sus au ars 2 hectare de litieră de pădure, sursa probabilă de aprindere fiind jar sau scântei.
În această perioadă, pompierii au participat la 11 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și la asigurarea măsurilor PSI în cazul a 4 accidente rutiere, fără victime incarcerate.
Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.
În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate