.

Peste 150 de intervenţii ale pompierilor hunedoreni în acest week-end

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 153 misiuni și intervenții.
O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 113 astfel de solicitări.
Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, după cum urmează:
📌– Două incendii s-au manifestat la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Ilia și Crișcior. Intervențiile prompte ale colegilor noștri au făcut ca pagubele materiale să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.
📌– Două incendii au reprezentat arderi necontrolate ale deșeurilor menajere și au avut loc în localitățile Deva și Lupeni.
📌– Un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodărească cu suprafața de circa 10 metri pătrați, din localitatea Hațeg. În urma evenimentului au ars 5 baloți de paie, placaj de tip OSB, elemente de lemn din structura acoperișului și a pereților, fără a fi înregistrate victime.
De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 4 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Brad, Zdrapți, Ohaba de sub Piatră și Lupeni, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au intervenit în urma unei solicitări pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și au acționat în alte 5 situații pentru protecția comunității.
În contextul temperaturilor scăzute, pompierii au desfășurat în aceste trei zile, 12 misiuni de patrulare și identificare a persoanelor fără adăpost, în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie.
👩‍🚒👩‍🚒 În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.
ℹ️ Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro
ℹ️ De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate