.

Parcurgem noi etape pentru modernizarea unor importante obiective de infrastructură rutieră din județul Hunedoara

“În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Hunedoara de astăzi, am aprobat două hotărâri care vizează modernizarea unor drumuri județene cu impact asupra dezvoltării turismului și, implicit, a economiei locale.
Suntem într-o fază avansată în ceea ce privește modernizarea DJ 707, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, care face legătura între Vața de Jos și județul Arad. Este vorba de modernizarea a 13 kilometri de drum pe teritoriul județului Hunedoara. Așteptăm ca și colegii din județul Arad să întocmească documentația aferentă modernizării sectorului de drum aflat pe teritoriul lor, pentru a avea o șosea care să asigure dezvoltarea acestei zone turistice de interes. După finalizarea documentației, urmează să încheiem un acord de parteneriat cu județul Arad și să accesăm fondurile alocate prin Programul Regional Vest 2021-2027.
Într-o fază avansată de implementare se află și proiectul de modernizare a DJ 705A, sectorul Orăștie – Costești, drum de importanță majoră care asigură accesul direct spre Sarmizegetusa Regia, capitala Regatului Dac din vremea lui Decebal, dar este și punct de plecare spre cetățile Costești și Blidaru. Astăzi, am aprobat depunerea spre finanțare a proiectului prin Programul Regional Vest 2021-2027, precum și acordurile de parteneriat cu comunele Beriu și Orăștioara de Sus, tranzitate de DJ 705A. În acest din urmă caz, am realizat întreaga documentație și ne aflăm în faza de atribuire a contractului de lucrări”, a declarat Laurenţiu Nistor, Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate